Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

19 Iunie 2017
Vizualizari: 1328
Comentează add

Guvernul regional din Aragon - Spania, a lansat o campanie din cauza epidemiei de rujeolă din România.

Campanie în Spania din cauza epidemiei de rujeolă din România

annamaria-damian-madrid

 Foto: Arhivă.

Guvernul regional din Aragon - Spania, a lansat o campanie din cauza epidemiei de rujeolă din România.

Autoritățile recomandă vaccinarea copiilor  în două etape, cu prima doză la vârsta de 12 luni și a doua doză până la 3 ani.

Într-un ordin transmis centrelor de sanatate, se amintește că situația epidemică din România a dus la 30 de decese și la peste 6700 de cazuri de rujeolă. Campania a fost inițiată cu scopul de a preveni contagierea prin membrii comunității românești care călătoresc în și din România.

În documentul trasmis clinicilor din regiune, se subliniază că vaccinarea împotriva rujeolei nu trebuie amânată, dar dacă minorul a depășit vârsta de 3 ani, vaccinul nu ar mai fi necesar.

Totuși, autoritățile cer verificarea imunității copiilor, adolescenților și adulților tineri și administrarea vaccinului în cazurile necesare.

Pentru bebelușii care urmează să călătorească în România, în mod special, se recomandă vaccinarea chiar mai repede,  între 9 și 11 luni.

"Posibilitatea numeroaselor deplăsari în România și contagierea rapidă cu rujeolă face necesară protejarea acestui colectiv și reducerea riscului reintroducerii rujeolei în Aragon", precizează guvernul din Aragon, prin departamentul de Sănătate Publică.

Vaccinul este cea mai bună măsura de prevenire a acestei boli, deoarece este eficient și sigur, se mai adaugă în directiva către centrele de săntate.

Ultimul caz de rujeolă în regiune a fost raportat în ianuarie 2016, dar în anul 2012, din cauza unei epidemii de rujeolă și rubeolă în România, și în Aragon au fost înregistrate mai multe cazuri, în special în rândul românilor din această regiune.

Dacă apare un singur caz de rujeolă, pacientul va fi izolat și secțiile de epidemiologie din provinciile Zaragoza, Huesca și Teruel vor fi notificate de urgență pentru aplicarea măsurilor specifice.

Potrivit datelor oficiale, în regiunea Aragon trăiesc  48 de mii de români.


Etichete Spaniaepidemie de rujeolaRomaniaAragonromani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live