Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, Budapesta

19 Aprilie 2017
Vizualizari: 472
Comentează add

Parlamentul ungar a început dezbaterile asupra unui controversat proiect de lege privind ONG-urile.

Ungaria: Controversatul proiect de lege privind ONG-urile, în dezbatere

emil-groza-budapesta

Foto. Arhivă.

În Ungaria, Parlamentul a început astăzi dezbaterile asupra controversatului proiect de lege care prevede că ONG-urile ce beneficiază de finanţare din afara ţării trebuie să se înregistreze ca ''organizaţii susţinute din strainătate''.

În baza proiectului, ONG-urile care primesc pe parcursul unui an fonduri din afara Ungariei care depăşesc 7,2 milioane de forinţi, adică aproximativ 23 de mii de euro, vor trebui să se înregistreze suplimentar ca organizaţii sprijinite din străinătate şi să afişeze acest lucru şi pe site-urile lor, precum şi pe materialele informative pe care le transmit, riscând în caz contrar sancţiuni şi chiar ştergerea din evidenţele privind asociaţiile.

Depunerea proiectului în Parlament, văzută ca o tentativă de stigmatizare a organizaţiilor neguvernamentale a generat reacţii de nemulţumire în rândul ONG-urilor vizate, precum şi din partea unei părţi a populaţiei, mii de persoane participând săptămâna trecută la Budapesta la o amplă manifestaţie organizată în Piaţa Eroilor.

Formaţiunile din opoziţie au anunţat deja că nu vor sprijini acest proiect, dar partidul de guvernământ FIDESZ deţine majoritatea necesară în Parlament pentru adoptarea acestuia fără dificultăţi, la fel cum s-a întâmplat şi cu reglementările privind instituţiile de învăţământ străine, care periclitează activitatea Universităţii Central-Europene din Budapesta, fondate de miliardarul american de origine ungară George Soros.


Etichete ungariaparlamentonggeorge sorosfondurifidesz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live