Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

20 Martie 2017
Vizualizari: 324
Comentează add

Premierul a renunţat la înţelegerea cu ministrul finanţelor în legătură cu punerea în aplicare a legii prin care este infiintata o nouă autoritate publică de radioteleviziune.

Dezbatere despre Radioteleviziunea publică israeliană

dragos-ciocarlan-ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: facebook.com/Net

În Israel, discuţiile legate de noua Radioteleviziune publică a ţării vor continua săptămâna viitoare, după întoarcerea premierului Benjamin Natanyahu din vizita pe care o începe în China.

Premierul a renunţat la înţelegerea cu ministrul finanţelor în legătură cu punerea în aplicare a legii prin care o nouă autoritate publică de radioteleviziune ar urma să intre în vigoare la sfârşitul lunii aprilie.  

În mijlocul unor dezacorduri din coaliţia guvernamentală despre noua Radioteleviziune publică israeliană, premierul Benjamin Netanyahu a plecat în China pentru o vizită oficială de stat.

Chiar dacă se comentează despre o criză în coaliţie care ar putea duce la dizolvarea guvernului, Netanyahu a spus că deplasarea în China este cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la stabilirea legăturilor dintre Israel şi această mare putere.

Israelul este important şi e solicitat, după cum se vede din recentele vizite la Washington şi Moscova.

La Ierusalim, criza din coaliţie a stimulat discuţii despre alegeri anticipate, pe fondul dezbaterii controversate în legătură cu noua Radioteleviziune publică israeliană, care ar înlocui, la sfârşitul lunii aprilie, IBA, actuala autoritate, conform unei legi adoptată în urmă cu mai bine de doi ani, la cererea premierului Benjamin Netanyahu.

El a răspuns la comentarii că Guvernul se bazează pe acordurile de coaliţie, prin care părţile sunt obligate să respecte deciziile luate de Partidul Likud, inclusiv închiderea actualei Radioteleviziuni publice israeliene.

Premierul a reiterat remarcile făcute sâmbătă seara că actualele costuri de exploatare la Radioteleviziunea publică israeliană existentă sunt mai mici decât cele estimate pentru noua companie.

Analiştii comentează că premierul şi Partidul Likud au înţeles că legea noii Radioteleviziuni publice israeliene nu permite ingerinţe politice.

Netanyahu a renunţat la înţelegerea de săptămâna trecută cu ministrul finanţelor, Moshe Kahlon, pentru noua Radioteleviziune publică israeliană care urma să-şi înceapă activitatea la 30 aprilie.

Presa a relatat că premierul israelian nu este de acord ca oameni dedicaţi jurnalismului din actuala companie de Radioteleviziune publică israeliană să fie concediaţi înainte de Pesah.


Etichete Radioteleviziunea publică israelianăBenjamin NatanyahuPartidul Likud

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live