Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

7 Aprilie 2014
Vizualizari: 1069
Comentează add

Specialiştii din domeniul sănătăţii atrag atenţia că populaţiile cele mai sărace ale lumii sunt cele mai expuse riscurilor de îmbolnăvire din cauza insectelor şi rozătoarelor.

Rozătoarele şi insectele, "transmiţători ai bolilor infecţioase"

angela-cerven

Ministerul Sănătăţii avertizează cu privire la pericolul pe care îl reprezintă insectele şi rozătoarele în transmiterea unor boli infecţioase.

In lume, peste 1 milion de decese pe an sunt cauzate de astfel de boli, iar România, deşi nu este printre cele mai expuse ţări, trebuie să ia măsuri de prevenire - atrag atenţia specialiştii de Ziua Mondială a Sănătăţii.

Una din soluţii este un mediu mai curat, în care reciclarea deşeurilor ar trebui să aibă prioritate.

Entităţile mici purtătoare de boli cu transmisie vectorială afectează populaţiile cele mai sărace ale lumii; aceasta, din cauza lipsei locuinţei adecvate, apei potabile şi canalizării, spune vicepreşedintele Asociaţiei pentru Naţiunile Unite din România, Florin Şaghi.

"Mai mult de jumătate din populaţia lumii este în pericol de a fi contaminată de boli, cum ar fi malaria, febra Dengue, boala Lyme şi febra galbenă, boli purtate de ţânţari, muşte, căpuşe, melci de apă şi alţi vectori.

"În fiecare an, mai mult de un miliard de persoane sunt infectate şi mai mult de un milion de indivizi mor din cauza unor boli transmise prin vectori. de Ziua Mondială a Sănătăţii - 7 aprilie, OMS evidenţiază gravitatea şi creşterea riscului de boli transmise prin vectori, prin sloganul "Mici, dar periculoşi", spune Florin Şaghi.

Norme de sănătate publică

Mediul natural echilibrat şi curat este o garanţie a săntăţii populaţiei.

Câteva modalităţi de păstrare a mediului sunt propuse de deputatul Dorel Gheorghe Căprar, membru în Comisia pentru mediu.

"La Legea educaţie ar trebui să se prevadă, ca una dintre priorităţile sale, obligaţia persoanelor implicate în învăţământ de a participa la acţiuni de ecologizare a localităţilor în care locuiesc, precum şi în vecinătatea acestora.

"Acestor activităţi li se pot alătura cele privind obligativitatea colectării de către elevi şi studenţi a materialelor reciclabile, prin stabilirea unor norme de sticlă, maculatură, fier ş.a.m.d", spune Dorel Gheorghe Căprar.

Schimbările de mediu, comerţul internaţional, practicile agricole noi sunt doar câteva motive care au determinat creşterea numărului de vectori şi răspândirea lor în noi zone pe glob.


Etichete boliinsecterozătoareOMSsănătatefebra Dengueboala LymeFlorin ŞaghiDorel Gheorghe Căprar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live