Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Septembrie 2019
Vizualizari: 296
Comentează add

Rovana Plumb este comisarul european nominalizat din partea României, iar marţi va fi anunţat şi portofoliul pe care-l va primi, dacă va fi votată de Parlamentul European.

Rovana Plumb, comisarul european nominalizat din partea României

florin-lepadatu

 Rovana Plumb. Foto: facebook.com/rovanaplumb.

Rovana Plumb este comisarul european nominalizat din partea României, iar marţi va fi anunţat şi portofoliul pe care-l va primi, dacă va fi votată de Parlamentul European.

Premierul Viorica Dăncilă o felicită pentru reuşită, dar opoziţia atrage atenţia că această candidatură riscă să fie respinsă de legislativul de la Strasbourg.

Cristian Bâcâin are detalii: "România, alături de toate celelalte state membre ale Uniunii, ar urma să afle astăzi ce portofolii de comisar european au primit în noul executiv comunitar de la Bruxelles.

Ieri, preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a făcut publică doar lista cu numele comisarilor, pe care se află şi Rovana Plumb în nominalizarea din partea ţării noastre.

Lista va fi trimisă pentru vot în Parlamentul de la Strasbourg.

În ţară, premierul Viorica Dăncilă, care a propus-o şi sprijinit-o, consideră că numirea este o reuşită pentru ţara noastră şi reprezintă dovada încrederii preşedintelui ales al forului european în capacitatea persoanei nominalizate.

Ea a cerut tuturor eurodeputaţilor românii să o susţină şi să o voteze în Parlamentul European.

Opoziţia crede însă că această nominalizare riscă să fie respinsă.

Liberalii i-au cerut de mai multe ori premierului să retragă candidatura Rovanei Plumb şi să facă o altă nominalizare, întrucât aceasta ar avea grave probleme de integritate.

Şi Alianţa USR-Plus se opune categoric acestei numiri, iar PMP consideră că Rovana Plumb nu ar fi deloc potrivită pentru a gestiona un portofoliu european", conform Rador.


Etichete Rovana Plumb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live