Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Iancu, Cluj

20 Ianuarie 2010
Vizualizari: 2240
Comentează add

Unele ONG-uri sunt nemulţumite de abordarea autorităţilor în chestiunea exploatării aurifere.

Roşia Montană "nu e de competenţa CSAT"

ciprian-iancu-cluj

Foto: Ciprian Iancu.

Un număr de 70 de organizaţii nonguvernamentale preocupate de protecţia mediului au lansat miercuri la Cluj-Napoca o declaraţie comună privind proiectul de exploatare de la Roşia Montană, pe care îl consideră cu impact negativ asupra mediului.

Prin acest act, ONG-urile au dorit să îşi exprime nemulţumirea faţă de modul în care autorităţile publice gestionează această problemă.

"Este foarte greşită introducerea proiectului Roşia Montană în programul de guvernare. Considerăm că trebuie retrasă intenţia de a fi discutat proiectul în CSAT” a declarat  preşedintele Asociaţiei Transilvania Verde, Csongor Kovacs, unul dintre semnatarii declaraţiei.

În cazul în care guvernanţi nu vor ţine cont de solicitările organizaţiilor de mediu vor fi demarate şi acţiuni de protest.

”Organizaţiile de mediu vor continua protestele în diferitele forme pe care le au la dispoziţie. Adică proteste, contestaţii, acţiuni juridice în instanţă şi aşa mai departe” a subliniat preşedintele Asociaţiei Transilvania Verde.

Reacţia ONG-urile vine după ce ministrul economiei, Adriean Videanu a afirmat că doreşte includerea proiectului în programul de guvernare pentru demararea sa cât mai rapidă, iar Traian Băsescu a precizat că subiectul legat de proiectul minier de la Roşia Montană va fi discutat în CSAT, "cu expertiza pe masă". 

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a afirmat la rândul său că va aproba proiectul dacă va fi convins “că nu va provoca poluări". 


Etichete Roşia MontanăproiectmediuLaszlo BorbelyAdriean Videanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live