Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

18 Septembrie 2010
Vizualizari: 2179
Comentează add

Unul dintre principalii producători de gaz natural din România, Romgaz, anunţă că nu va solicita până în 2011 Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei majorarea tarifelor la gaze.

Romgaz: "Nu cerem majorarea preţului gazului în 2010"

carmen-vulcan-sibiu

Unul dintre principalii producători de gaz natural din România, Romgaz, anunţă că nu va cere până în 2011 Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei majorarea tarifelor la gaze, potrivit directorului general adjunct al companiei, Francisc Toth.

Preţul pe care îl vor plăti consumatorii finali pentru un metru cub de gaz depinde însă de modificările care pot apărea pe lanţul producător-transportator-furnizor-distribuitor, după cum precizează Francisc Toth.

Potrivit directorului general adjunct al Romgaz, preţul pe un metru cub de gaz "va rămâne acelaşi şi pentru ciclul de  înmagazinare".

În prezent, din producţia internă a Romgaz plus cantităţile de gaze importate şi înmagazinate se asigură anual peste 40 la sută din consumul estimat în România.

Anual, în România se consumă aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaze.

Conducerea Romgaz a dat asigurări sâmbătă că producţia din 2010, până la 15 septembrie, este mai mare cu 35 de milioane de metri cubi faţă de cea de anul trecut.

Pentru 2010 Romgaz estimează o producţie totală de 5,8 miliarde de metri cubi, cifră pe care speră să o atingă şi în 2011.


Etichete gazromgazpreţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live