Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

11 Mai 2018
Vizualizari: 568
Comentează add

Reprezentanţii Romgaz vor să renunţe la explorări şi susţin că s-au lovit de opoziţia "vehementă şi chiar violentă" a localnicilor şi că nu au avut sprijinul autorităţilor slovace.

Romgaz întâmpină "opoziţie violentă" în Slovacia la explorare

cristina-dumitrescu

 

Romgaz vrea să renunţe la două perimetre petrolifere concesionate în Slovacia, unde lucrările de explorare nu mai pot continua din cauza acţiunilor violente ale comunităţii locale. Subiectul va fi discutat în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, care va avea loc la 22 mai.

Compania deţine câte o participaţie de 25% în trei perimetre din Slovacia şi până acum cheltuit suma de 6,65 milioane de euro operaţiunile de explorare din aceste zone. În cazul a două din cele trei perimetre, reprezentanţii Romgaz susţin că s-au lovit de opoziţia "vehementă şi chiar violentă" a localnicilor  şi că nu au avut sprijinul autorităţilor slovace.

Întrucât doar într-unul din cele trei perimetre Romgaz a obţinut acordul verbal al proprietarilor privind continuarea operaţiunilor, se propune acţionarilor renunţarea la două perimetre şi preluarea participaţia unei alte companii în cel de-al treilea perimetru, în care se estimează că operaţiunile vor putea continua. 


Etichete Romgazexplorareopoziţiepetrolgazeforaje

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live