Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Noiembrie 2019
Vizualizari: 591
Comentează add

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi compania fraţilor Micula trebuie să întocmească un grafic de eşalonare a plăţii datoriei pe care statul român o are faţă de aceştia.

ROMATSA are popriri de 400 de milioane de euro pe conturi

florin-lepadatu

 Foto: romatsa.ro

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi compania fraţilor Micula trebuie să întocmească un grafic de eşalonare a plăţii datoriei pe care statul român o are faţă de aceştia, astfel încât în cel mai scurt timp poprirea de pe conturile ROMATSA să fie ridicată.

Anunţul a fost făcut de ministrul transporturilor, Lucian Bode. ROMATSA are popriri de 400 de milioane de euro pe conturi, în urma unui proces câştigat de fraţii Micula.

Aceştia au dat în judecată statul român la Curtea de Arbitraj, după ce au pierdut un ajutor de stat, de care beneficiau firmele acestora.

Curtea a stabilit un prejudiciu, iar în septembrie 2015 ROMATSA a fost notificată de către EUROCONTROL cu privire la existenţa unui act de executare silită transmis de un executor belgian asupra fondurilor cuvenite regiei din serviciile de dirijare a traficului aerian.

În urma hotărârii instanţei din Belgia, sumele colectate de EUROCONTROL în numele ROMATSA au fost blocate în contul datoriei statului român, potrivit Rador.


Etichete ROMATSA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live