Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

11 Decembrie 2016
Vizualizari: 897
Comentează add

Mulţi dintre cei care se prezintă la urne nu cunosc faptul că trebuie să aibă asupra lor o dovadă a reşedinţei în străinătate.

Românii votează în Spania cu gândul întoarcerii acasă

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Captură foto: radar.ithub.gov.ro

Cele mai multe secţii de votare din diaspora, 74, au fost deschise în Italia, unde şi-au exprimat până acum opţiunea electorală aproape 5.000 de persoane.

În Spania, la cele 53 de secţii au votat, deja, peste trei mii de alegători, după cum transmite corespondenta Radio România, Annamaria Damian.

Românii votează în Spania cu gândul întoarcerii acasă.

Unii dintre ei, cu mari emoţii, alţii îmbrăcaţi în costume populare.

Mulţi dintre cei care se prezintă la urne nu cunosc faptul că trebuie să aibă asupra lor o dovadă a reşedinţei în străinătate.

Preşedinţii de secţii explică pentru cei neinformaţi că este nevoie, în afară de un document de identitate românesc valabil, de un permis de conducere spaniol sau un card sanitar sau prezentarea certificatului de înregistrare ca cetăţean al UE.

În primele ore, cei mai harnici au fost românii din regiunea Madridului, unde cea mai bună participare se înregistrează la secţia din oraşul Alcalá de Henares, situat în estul capitalei, şi cea mai slabă în localităţile din sudul şi din estul Spaniei.

În câteva secţii, reprezentanţii partidelor nu s-au prezentat la comisie, dar acest lucru nu a împiedicat deschiderea secţiilor sau desfăşurarea votării.


Etichete RomânivotSpaniaalegeri parlamentare 2016diaspora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live