Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

3 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1219
Comentează add

Ministerul de Externe a activat o celulă de criză şi a cerut sprijinul autorităţilor indiene imediat după ce a fost semnalată dispariţia celor doi.

Românii sechestraţi în India sunt liberi

ioana-dogaru

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc. Foto: Agerpres.

Cei doi români care ar fi fost sechestraţi în India sunt acum în liberatate, datorită demersurilor Ministerului de Externe, cu sprijinul SRI, al Poliţiei Române şi al consulului onorific al României din Chennai, informează ministerul de Externe.

Ei vor părăsi sâmbătă teritoriul indian şi vor beneficia pe tot parcursul călătoriei de întoarcere în România de protecţie consulară din partea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române, a mai precizat ministerul de Externe.

Dispariţia fusese semnalată de o firmă din România care a anunţat că doi angajaţi ai săi au fost reţinuţi de persoane fizice din cauza unor neînţelegeri de ordin comercial.

Celulă de criză

Minsiterul de Externe a activat imediat o celulă de criză şi a cerut sprijinul autorităţilor indiene. 

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, şi ministrul de interne au avut vineri o întâlnire pentru a stabili un set de măsuri de sprijin prin cooperarea poliţiei din România şi din India.

Potrivit secretarului general al MAE, Robert Cazanciuc, la ministerul de externe a fost înfiinţată de urgenţă o celulă de criză, care a fost în contact permanent cu autorităţile indiene şi cu familiile celor doi români care ar fi sechestraţi în India.

"De îndată ce a fost primită informaţia de la ambasada României la New Delhi despre o posibilă răpire, sechestrare a doi cetăţeni români, a fost activată celula de criză. 

"Reprezentanţii celulei de criză din cadrul departamentului consular se află în contact permanent atât cu reprezentanţii firmei, cât şi cu reprezentanţii familiilor celor doi cetăţeni români", a declarat vineri Robert Cazanciuc.

De asemenea, consulul României la New Delhi a fost trimis în statul Kerala, unde a fost semnalată dispariţia celor doi români. 

Vineri, reprezentanţii ambasadei Indiei la Bucureşti au fost chemaţi la ministerul român de externe pentru clarificări şi ajutor. 

S-a convenit un set de măsuri de sprijin prin cooperarea celor două poliţii naţionale.


Etichete IndiaromânsechestrareMAE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live