Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Mai 2017
Vizualizari: 1940
Comentează add

Până în 2009, când a fost legiferată, România era singura ţară din Uniunea Europeană care nu avea o zi oficială care să evidenţieze rolul tatălui în creşterea şi educarea copiilor.

Românii sărbătoresc "Ziua Tatălui"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Românii sărbătoresc astăzi, 14 mai, "Ziua Tatălui", dedicată taţilor, bunicilor şi tuturor bărbaţilor care joacă acest rol în viaţa unui copil.

Până în 2009, când a fost legiferată, România era singura ţară din Uniunea Europeană care nu avea o zi oficială care să evidenţieze rolul tatălui în creşterea şi educarea copiilor.

Din 2010, această zi este sărbătorită an de an în a doua duminică din luna mai.

Aşa cum se întâmplă şi de Ziua Mamei, astăzi copiii au prilejul de a-şi arăta respectul şi iubirea faţă de taţi. Ideea de a sărbători o zi a tatălui i-a venit americancei Sonora Dodd, în 1910, după succesul obţinut de compatrioata sa, Anna Jarvis, cu proclamarea Zilei Mamei.

Fiica unui veteran de război care şi-a crescut singur cei şase copii, Sonora Dodd, i-a spus pastorului său că şi taţii merită preţuiţi, ca şi mamele.

Ea a sugerat data de 5 iunie, ziua tatălui ei, pentru un asemenea eveniment. Timp de aproape două decenii, americanca nu s-a mai putut ocupa de promovarea acestei iniţiative, în 1930 însă a reuşit să atragă şi sponsori.

Abia în 1966, preşedintele Lyndon Johnson a legiferat "Ziua Tatălui" în a treia duminică din luna iunie în Statele Unite.

Sărbătoarea a devenit populară în întreaga lume, apoi fiind celebrată în diferite zile ale anului.


Etichete ziua tataluiromaniabunicibarbaticopiiueziua mameilyndon johnson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live