Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

14 Octombrie 2014
Vizualizari: 1245
Comentează add

Aproximativ 20 de români care s-au întors din ţări ale Africii de Vest afectate de epidemia de Ebola, se află sub supraveghere medicală.

Românii întorși din Africa de Vest,”sub supraveghere”

adriana-turea

Foto: Arhivă/captură youtube.com 

Aproximativ 20 de români care s-au întors din ţări ale Africii de Vest afectate de epidemia de Ebola, se află sub supraveghere medicală. 

Procedurile internaţionale prevăd supravegherea pentru o perioadă de 21 de zile, pentru depistarea unei eventuale contaminări cu virusul febrei hemoragice. 
 
Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România, Victor Olsavszky explică.  
 
”Un pacient cu Ebola nu este contagios în perioada de incubaţie. Este contagios abia în momentul când dezvoltă simptome. Cel mai important este faptul că acei cetăţeni români ştiu despre ce este vorba, sunt informaţi şi este atăt în interesul lor, cât şi în interesul familiei lor să se supună acestei monitorizări. Monitorizarea constă în câteva lucruri simple: verificarea stării de sănătate şi a temperaturii”, spune Victor Olsavszky.  
 
Potrivit ministrului sanătăţii, Nicolae Bănicioiu, personalul medical din spitale, cabinete de frontieră, aeroporturi şi portul Constanţa a fost isntruit pentru a se porteja în cazul în care instră în contact cu o persoană ce ar putea fi bolnavă de Ebola. 
 
Unităţile medicale desemnate să primeasc astfel de pacienţi sunt: Institutul Matei Balş din Bucureşti şi spitalele de boli infecţioase din Cluj, Iaşi şi Timişoara
 

Etichete ebolavirusAfrica de VestReprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în RomâniaVictor Olsavszkyministrul sanătăţiiNicolae BănicioiuInstitutul Matei Balş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live