Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Amalia Bojescu

10 Martie 2014
Vizualizari: 916
Comentează add

Cea mai mare nemulţumire a românilor din Ucraina şi din Transcapartia este anularea legii care permitea folosirea limbii române ca limbă regională.

Românii din Ucraina, îngrijoraţi de evoluţiile de la Kiev Românii din Ucraina, îngrijoraţi de evoluţiile de la Kiev  - Conține audio

amalia-bojescu

 Proteste de amploare în Ucraina. Foto: arhivă.

Comunitatea românească din Transcarpatia priveşte cu îngrijorare evoluţiile de la Kiev.

Corespondentul Radio România Actualităţi, Adrian Marchiş, transmite că în comunitatea  românească  din raioanele Teceu si Rahău situaţia  este calmă, dar românii acuză starea de  incertitudine, confuzie şi mai ales dezinformare.

Cea mai mare nemulţumire a românilor din Ucraina şi din Transcapartia este anularea legii care permitea folosirea limbii române ca limbă regională.

"Ne-a deranjat faptul că s-au făcut modificările despre limbă. Există o dezinformare, avem posibilitatea să urmărim programele în limba rusă, ucraineană şi  română şi putem face o comparaţie. Este o luptă de dezinformare mare în mass-media", a spus  Gheorghe  Opriş, preşedintele Asociaţiei Gheorghe Coşbuc.

Românii din Ucraina aşteaptă o nouă lege "mai progresistă"  privind folosirea limbii române în comunităţile cu populaţie majoritară.

Emisiunea "Românii de pretutindeni", ediţia din 8 Martie,  vă prezintă un reportaj cu şi despre românii din Ucraina, realizat de corespondentul Radio România Actualităţi, Arian Marchiş.

Şi tot în această ediţie, aflăm că tradiţia mărţişorului  a fost dusă  de români la Bruxelles, Roma sau  Rotterdam.

Audio: Românii de pretutindeni, ediţia din 8 Martie 2011


Etichete Ucraina,români,comunitate,Românii de pretutindeni,limba română,Teceu,Rahău

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live