Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

1 Decembrie 2010
Vizualizari: 4093
Comentează add

Români din diaspora românească din Statele Unite au participat în seara zilei de 30 noiembrie la recepţia dedicată Zilei Naţionale de către Ambasada României la Washington.

Românii din SUA le urează conaţionalilor La Mulţi Ani!

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Ştiam că voi întâlni prieteni buni la recepţia dedicată Zilei Naţionale de către Ambasada României la Washington.

Ştiam că ne vom bucura împreună de momentul lor de graţie cu ţara mamă.

Aşteptam să văd copii în costume naţionale ... îi căutam din ochi.

Şi da, intru în ambasadă şi văd imediat două fetiţe născute în America. Mama româncă, o moldoveancă blondă cu ochi albaştri din Odobeşti. Tatăl american. Fetiţelor le place să vorbească româneşte. Le învaţă mama şi bunicii.

La Multi ani copiilor din România. Îi iubim.

Când au venit la Ambasada României, românii americani au ştiut că vor avea parte de sarmale şi mămăliguţă. În schimb, cîntecele Mariei Ciobanu, acolo, în faţa lor, au fost o surpriză.

Maria Ciobanu: " Le doresc tuturor românilor din diasporă multă sănătate şi numai bucurii să aibă iar tot binele din lume să intre în sufletele şi în casele dumnealor”

Ca în basme vă pun întrebarea ... vă iubiţi ţara ?

Doamna Ciobanu îmi spune: “Îmi iubesc ţara foarte mult. Îmi iubesc spectatorii din România foarte mult. Le cânt din tot sufletul şi le mulţumesc că şi la vîrsta asta, de 73 de ani şi două luni pe care o am, vin şi îmi umplu braţele cu flori. Sunt tare fericită”

Ambasadorul României la Washington, Adrian Vieriţă, a primit o mulţime de mulţumiri de la românii din diasporă pentru că s-au putut bucura împreună de o zi care le aduce aminte, cu emoţie, de ţara unde mulţi şi-au lăsat părinţii şi bunicii. Şi nu puţin sufletul. Sau măcar parte din el.

Ambasadorul Vieriţă îmi spune: “I-am primit cu mare bucurie pe români în casa lor. Este o coincidenţă fericită Ziua Naţională cu împlinirea a 130 de ani de relaţii diplomatice între SUA şi România şi Ziua Sfîntului Apostol Andrei, ocrotitorul României.

Cred că le datorăm acest lucru compatrioţilor noştri pentru că ei contribuie extraordinar de mult la puntea de legătură între România şi SUA şi la substanţa acestui parteneriat care există între ţările noastre şi cu care ne mîndrim.


Uşa ambasadei este deschisă pentru toată lumea şi eu sper ca toţi reprezentanţii comunităţii româneşti să ştie că au această uşă deschisă la Ambasada României care este şi ambasada lor
.”

Cătălina Novac este de 13 ani în SUA. Este lector universitar la Universitatea George Washington în psihologie.

"Sărbătorim extraordinar. Vorbim româneşte. Suntem foarte fericiţi”.

Claudia Lupu şi fiul ei, Ştefan Lupu, alături de Rosanna, soţia americană a d-lui Andrei Stoica, Director în Tehnologie Informatică la IMS Government Solutions.

Claudia şi Rosanna sunt foarte active în Fundaţia Părintelui Gheorghe Calciu care i-a unit pe românii din zona Washington în jurul Bisericii Sfînta Cruce unde slujeşte acum Părintele Claudiu Luţai venit în capitala federală de la Săpânţa.


Etichete RomâniadiasporăSUAambasadă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live