Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

12 Februarie 2014
Vizualizari: 1103
Comentează add

Ministrul Cristian David a asigurat că ordonanţa de urgenţă privind crearea registrului electoral nu va condiţiona dreptul de vot al cetăţenilor români cu domiciliul în altă ţară.

Românii din Spania "îngrijoraţi de registrul electoral"

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Cristian David. Foto: Arhivă.

Asociaţiile de români din Spania îşi exprimă îngrijorarea legată de ordonanţa de urgenţă privind crearea registrului electoral.

Ordonanţa prevede, printre altele, că cetăţenii români cu domiciliul în străinătate sunt înscrişi în registru cu nume, data naşterii, CNP, ţara de reşedinţă, numărul şi data de eliberare a paşaportului.

Prezent la discuţiile cu reprezentanţii comunităţii de la Madrid, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a asigurat că ordonanţa nu ar condiţiona în vreun fel dreptul de vot.

Ministrul şi-a exprimat, la rândul său, surprinderea privind vehicularea unor informaţii false şi a declarat într-o conferinţă de presă că ordonanţa a fost concepută pentru ca România să aibă, la fel ca alte state europene, un registru electoral al populaţiei cu drept de vot, care să poată fi actualizat permanent.

"O problemă cu care cred că ne-am confruntat din păcate, în acest dialog, şi spun din păcate pentru că trebuie să vă mărturisesc surprinderea de a discuta despre un nonsubiect, respectiv aşa-zisa restricţionare a dreptului de vot al românilor din străinătate, ca urmare a unei aşa-zise ordonanţe a Guvernului României care ar interzice acest lucru.

"Registrul electoral din România, care a fost operaţionalizat prin efectul ordonanţei Guvernului României, nu aduce nicio atingere sau vreo îngrădire privind exercitarea dreptului de vot", a declarat Cristian David.


Etichete Spaniaasociaţiiregistrul electoralMadridCristian David

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live