Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2021
Vizualizari: 316
Comentează add

Românii din Marea Britanie sunt afectaţi de măsurile de restricţie impuse de Guvernul britanic.

Românii din Marea Britanie sunt afectaţi de măsurile de restricţie

florin-lepadatu

 Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Românii din Marea Britanie se confruntă cu restricţii impuse de autorităţile britanice, dacă vor să vină în vizită în ţară.

România este pe lista galbenă a Guvernului de la Londra, care prevede testrări şi autoizolare la întoarcerea în Regatul Unit.

Pe aceeaşi listă sunt însă şi destinaţiile de vacanţă favorite ale britanicilor, care se pregătesc de concediu.

Premierul Boris Johnson i-a avertizat să le evite din cauza riscului de a reimporta coronavirusul.

Corespondenta RRA Aura Neag relatează: Marea Britanie a împărţit ţările în trei categorii, după culorile semaforului, pe lista verde unde se poate călători fără restricţii sunt doar 12 ţări, majoritatea din afara Europei. Pe lista galbenă se află cele mai multe ţări, inclusiv România şi aproape toate celelalte ţări din UE. Premierul Boris Johnson avertizează însă împotriva vacanţelor şi a călătoriilor în general în ţările de pe lista galbenă.


Boris Johnson: Dacă oamenii se duc în ţările de pe lista galbenă, motivul trebuie să fie unul urgent, din motive familiale sau alte motive urgente. Ca să vă întoarceţi în Marea Britanie trebuie să faceţi trei teste COVID şi odată ajunşi în ţară, să intraţi în carantină 10 zile. Carantina va fi aplicată sau riscaţi amenzi de până la 10 mii de lire sterline.

În Marea Britanie trăiesc aproximativ un milion de români care sunt direcţi afectaţi de aceste măsuri impuse de Guvernul britanic.

Declaraţia lui Boris Johnson survine înainte ca UE să anunţe o posibilă relaxare a condiţiilor de călătorie pentru britanici, care sunt în marea lor majoritate vaccinaţi şi care preferă destinaţiile de vacanţă în ţări europene, precum Franţa, Grecia sau Spania.


Etichete londramarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live