Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

23 Martie 2020
Vizualizari: 876
Comentează add

Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena inițiază campania "Stai acasă, fii responsabil" și face cursuri de limba română on-line.

Românii din Grecia inițiază campania "Stai acasă, fii responsabil" Românii din Grecia inițiază campania  "Stai acasă, fii responsabil" - Conține audio

luminita-voinea

Copiii Școlii de limba română Dacia din Atena. Sursa: Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena

Criza generată de coronavirus în toată Europa îi face pe românii din comunități se se implice în programe privind resposabilizarea cetățenilor de a nu părăsi locuința.

Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena inițiază campania  "Stai acasă, fii responsabil" și mai mult decât atât,  face cursuri de limba română on-line, pentru că "educația romanească nu se oprește aici, în aceste vremuri triste", spune președinta Asociației, Daniela Popescu, într-un interviu pentru emisiunea "Românii de pretutindeni".

Realizator (Luminița Voinea):  În Grecia, copiii românilor stau acasă, dar exersează simțul civic și învață să fie responsabili prin programul "Stai acasă, fii responsabil". Daniela Popescu, conduci Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena,  cum se desfășoară campania, ce fac copiii mai exact?

Daniela Popescu: Campania "Stai acasă, fii responsabil" a fost inițiată de către profesorii noștri, împreună cu elevii Școlii de limbă română, cultură și civilizație Dacia din Atena si din Acharnes,  cu scopul de a colora puțin zilele petrecute acasă și a pentru a transmite tuturor "Stai acasă, fii responsabil". Elevii noștri au desenat un curcubeu în dreptul căruia au scris un mesaj, un îndemn la solidaritate, "Stai acasă, fii responsabil". Toate fotografiile au fost publicate pe pagina de Facebook a Asociației Interculturale Româno-Elene Dacia, albumul a fost distribuit de multe persoane, semn că mesajul transmis a fost înțeles.

Realizator: Stați acasă, dar continuați  cursurile on-line!

Daniela Popescu: Vreau să vă spun că, în calitate de președinte al Asociației, țin permanent legătura cu membrii acesteia, mă interesez  de sănătatea lor și a copiilor și, din fericire, toți sunt bine, respectă măsurile luate de autorități atât cât le permite serviciul, pentru că mulți încă lucrează. Încă de sâmbăta trecută, am început teleșcoala, cursurile on-line cu elevii, educația romanească nu se oprește aici în aceste vremuri, aș spune eu, triste. Îmi exprim speranța că vom trece cu bine peste această situație, așadar stați acasă, fiți responsabili! Tot în spațiul virtual, pe Skype, am desfășurat și concursul "Micii olimpici",  organizat de editura Star Kids.

Realizator: Care este atmosfera printre românii din Grecia?

Daniela Popescu: Fiecare încearcă să-și păstreze calmul. Stau acasă cât de mult pot, copiii nu ies din casă și trăiesc cu speranța că se va termina cât mai repede.  In condițiile în care măsurile de precauție și aici, în Grecia, au fost impuse destul de devreme, cu toții ne gândim că se va termina totul dreveme. Noi sperăm că, stând acasă și făcând un altfel de Paste, va trece repede această criză, ne vom vedea cu bine cu toții și ne vom bucura de ceea ce am avut înainte.

Cursurile online de limba română, istorie și geografie  se desfășoară  începând cu  13 martie 2020, pe platformele  SKYPE și ZOOM, cu fiecare clasă de elevi.
-Preșcolari
-Clasa I- Atena
-Clasa I- Acharnes
-Clasa a II-a -Atena
-Clasa a II-a Acharnes
-Clasa a III-a - Atena
-Clasa a III-a- Acharnes
-Clasa a IV-a - Atena
-Clasa a V-a -Atena
-Clasa a VI-a -Atena

După participarea interactivă la cursuri, elevii  citesc mai mult și lucrează individual în această perioadă, iar apoi trimit munca lor, temele realizate acasă, într-un anumit interval din săptămână, pentru a primi feedback.

STAI ACASĂ, DAR CONECTEAZĂ-T LA EDUCAȚIA ROMÂNEASCĂ!

Foto: Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena

/

Audio integral: interviul cu Daniela Popescu, difuzat în emisiunea Românii de pretutindeni, ediția din 21 martie 2020


Etichete românii din GreciaAsociația Interculturală Româno-Elenă Daciacursuri om-linelimba română

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live