Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

2 Mai 2017
Vizualizari: 1230
Comentează add

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, spune că micuţii născuţi în străinătate nu mai învaţă româneşte într-un sistem educaţional

Românii din diaspora fac mai mulţi copii decât cei din ţară

alex-buzica

Anul trecut, în diaspora s-au născut mai mulţi copii decât în România, afirmă ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, care citează statistici Eurostat.

Ea a mai spus că aceste cifre ridică semne de întrebare referitoare la modul în care tinerii români înţeleg dreptul la mobilitate, la a studia şi a lucra în Europa. Andreea Păstârnac a mai declarat că o prioritate pentru instituţia pe care o conduce este educaţia copiilor din diaspora. 

Andreea Păstârnac: "Foarte mulţi dintre copiii care deja s-au născut în statele mari din UE, unde avem comunităţi de peste un milion de români, nu mai învaţă astăzi limba română într-un sistem educaţional.

Am lansat o campanie prin care să dăm cât mai multe manuale, suport de studiu al limbii române electronic, de la tabletă până la manualul digital, şi cred că este nevoie de o dezbatere largă în ceea ce priveşte modul de ajuta tinerii născuţi astăzi în diaspora să înveţe limba română."

Ministrul pentru românii de pretutindeni a participat, astăzi, la Bucureşti, la o dezbatere privind politicile pentru tineret şi o mai mare implicare a acestora în luarea deciziilor care îi privesc, ne-a transmis reporterul RRA Alex Buzică.


Etichete Andreea Păstârnacromânii din diasporanatalitatea din diasporastudiul instituţionalizat al limbii române

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live