Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

2 Decembrie 2020
Vizualizari: 570
Comentează add

Românii de peste Ocean au părăsit țara cu mulți ani în urmă, dar nu uită România și nici tradițiile, cultura sau limba română.

Românii de peste Ocean. Cultură și identitate lingvistică Românii de peste Ocean. Cultură și identitate lingvistică - Conține audio

luminita-voinea

Școala Junimea Română din Montreal, Canada. Sursa: Junimearomana.com

Românii  de peste Ocean au părăsit țara cu mulți ani în urmă, dar nu uită România și nici tradițiile, cultura sau limba română.

În Statele Unite ale Americii și Canada există un numar important de organizații românești locale cu profil cultural, care își propun să contribuie la păstrarea identității membrilor comunității ,  prin organizarea de evenimente cultural-artistice.

Un rol important în păstrarea identității prin limbă si cultură îl are biserica.

După slujba de duminică, în lăcașurile de cult sunt organizate cursuri de limba română, de istorie și se învață despre tradițiile strămoșești.

Iar anual se organizează Câmpul românesc, prilej pentru românii de peste ocean să-și prezinte cu mândrie tradițiile, portul și cultura.

Cum își păstrează românii din SUA și Canada identitatea națională, aflăm la “Românii de pretutindeni – Aproape de România”,  din 28 noiembrie 2020, rubrică realizată  de  Amalia Bojescu și Mihaela Helmis.

“Românii de pretutindeni – Aproape de România” este un proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de pretutindeni.

Audio:


Etichete Exclusiv RadiodiasporaSUACanadaromânilimba românătradițiiculturăCâmpul românesc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live