Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 7–a play-off Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

9 Martie 2017
Vizualizari: 555
Comentează add

Participanţii la o dezbatere organizată la Bucureşti au subliniat importanţa educaţiei financiare în schimbarea mentalităţii privind instrumentele pieţei de capital.

Românii continuă să-şi depună economiile în bănci

iulian-olescu

Românii continuă să-şi depună economiile în bănci, în ciuda dobânzilor reduse şi a faptului că fondurile de investiţii oferă randamente superioare, au susţinut participanţii la o dezbatere de specialitate organizată azi de Bursa de Valori Bucureşti.

Specialiştii spun că un portofoliu diversificat şi o investiţie pe termen cât mai lung cresc nivelul de siguranţă al câştigurilor oferite de instrumentele pieţei de capital.

Bursa de Valori Bucureşti se află în topul burselor europene în ceea ce priveşte randamentele şi dividendele obţinute, spune preşedintele instituţiei, Lucian Anghel.

Lucian Anghel: Am analizat 14 indici relevanţi în regiune şi la nivel european, inclusiv Europa de Vest. Din aceşti 14 indici europeni, pe termen de cinci ani, România se află pe locul doi, iar randamentul în euro, în ultimii cinci ani, este de 97%. Deci practic românii, cei care au avut curaj, evident, acum cinci ani, şi-au dublat investiţia în euro. Practic, am bătut, conform datelor Bloomberg, Germania, Ungaria, Franţa şi ceea ce vrem aici să arătăm este că la noi, pe o dobândă foarte mică, randamentul a fost pozitiv.

Participanţii la dezbatere au subliniat, din nou, şi importanţa educaţiei financiare în schimbarea mentalităţii privind instrumentele pieţei de capital.


Etichete economiibanibursa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live