Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 460
Comentează add

Interesul pentru scrutinul prezidenţial este şi de această dată ridicat, iar imaginile postate pe Facebook arată că oamenii s-au aşezat la cozi pentru a vota.

Românii din diaspora au la dispoziţie trei zile pentru a vota

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Agerpres.

Peste 53 de mii de români aflaţi în străinătate au votat deja până la această oră pentru alegerea preşedintelui României.

Este vorba despre cei aproape 28 de mii care au votat pe liste suplimentare într-o secţie de votare şi despre alţi peste 25 de mii de compatrioţi, care au votat prin corespondenţă.

Anul acesta, românii din diaspora au la dispoziţie trei zile pentru a vota în 835 de secţii, programul fiind următorul: astăzi între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar mâine şi poimâine între ora locală 7:00 dimineaţa şi ora locală 21:00 seara.

Interesul pentru scrutinul prezidenţial este şi de această dată ridicat, iar imaginile postate pe Facebook arată că oamenii s-au aşezat la cozi pentru a vota.

Aşa s-a întâmplat şi la una din secţiile de votare organizate la Londra, de unde transmite corespondentul RRA, Dan Vasiliu.


Reporter: Este ora 11:40, așadar mai sunt în jur de 20 de minute până se deschid secțiile de votare şi în Marea Britanie. Eu mă aflu în fața secției consulare din Londra și aici sunt deja în jur de 20-30 de persoane, care așteaptă să se deschidă urnele ca să poată vota.


-: /.../ la europarlamentare. Am așteptat șapte ore la coadă și până la urmă n-am reuşit să votez şi am spus acum să fim siguri, să putem vota.


-:  M-am temut de cozi, pentru că am fost şi la parlamentare, dar văd că este o situaţie mult mai bună de data aceasta.


Reporter: Sunt trei zile în care românii din străinătate pot vota, cum vi se pare treaba asta?


-: Foarte bine, era cazul. Nu înţeleg de ce nu s-a făcut înainte.


-: Sper să fie mai bine într-un fel. Eu oricum vreau să mă întorc în ţară, deci sper să fie situaţia un pic mai bună, economic.


-: Sper ca sistemul să funcţioneze puţin mai bine. Sper ca oamenii să poată beneficia mai uşor şi mai corect de serviciile statului român şi sper ca politicienii să fie mai cinstiţi şi să aibă mai mult chef de treabă.


Etichete alegeri prezidentialelondramarea britaniediasporavotvot prin corespondență

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live