Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 180
Comentează add

Românii au marcat 162 de ani de la Unirea Moldovei cu Muntenia.

Românii au marcat 162 de ani de la Unirea Moldovei cu Muntenia

radiojurnal

Foto: Agerpres

Românii au marcat duminică 162 de ani de la Unirea Moldovei cu Muntenia, primul pas către făurirea statului unitar desăvârșită în 1918.

În București și în mai multe localități din țară au avut loc manifestări restrânse, în condiții de pandemie.

În cadrul unei ceremonii militare organizate în capitală, președinta Senatului, Anca Dragu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul părinte Daniel, au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aflată pe Dealul Patriarhiei.

Au fost depuse coroane de flori și din partea președintelui României, Klaus Iohannis, a Camerei Deputaților și a Guvernului.

Într-un mesaj transmis cu această ocazie, șeful statului a spus că moștenirea lăsată de arhitecții Unirii din 1859 reprezintă temelia solidă pe care trebuie continuată modernizarea României, una dintre direcțiile majore fiind consolidarea învățământului românesc, pentru a oferi o educație accesibilă și performantă.

Tot duminică, la ceremoniile de la Focșani, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a menționat că este timpul ca Unirea să fie desăvârșită prin a da Moldovei o infrastructură de transport pentru a putea atrage și mari investiții.


Etichete unire(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live