Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

23 Octombrie 2018
Vizualizari: 544
Comentează add

"Statul de drept trebuie să rămână stat de drept. Justiţia trebuie să fie independentă şi democraţia neatinsă", a declarat la Strasbourg preşedintele Klaus Iohannis.

România vrea un mandat de succes la preşedinţia Consiliului UE

oana-bala

 Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va fi una importantă, domeniile majore în care Parlamentul European aşteaptă cooperarea României fiind organizarea alegerilor europene, reforma Dublin asupra sistemului de azil şi finalizarea cadrului financiar multianual - a declarat marţi, 23 octombrie, la Strasbourg, preşedintele legislativului Antonio Tajani, la un briefing de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, şeful statului a subliniat că România intenţionează să aibă un mandat de succes la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Din punctul meu de vedere, nu sunt deloc pregătit pentru niciun obiectiv din lume să îmi cobor standardele în ceea ce priveşte statul de drept sau justiţia din România. Statul de drept trebuie să rămână stat de drept. Justiţia trebuie să fie independentă şi democraţia neatinsă. Pe de altă parte, este evident că toată lumea înţelege nevoia ca preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene să fie una de succes, iar eu sunt pregătit să lucrez împreună cu Guvernul pentru atingerea acestui deizderat", a declarat preşedintele României Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai avut întrevederi cu preşedintele grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, şi cu reprezentanţi ai principalelor grupuri politice din Parlamentul European.


Etichete Antonio TajaniKlaus IohannisPPEManfred WeberConsiliul UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live