Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUBIECTUL ZILEI Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Aprilie 2017
Vizualizari: 905
Comentează add

Ministerul român al Apărării a trimis o cerere către guvernul american pentru a cumpăra rachete antiaeriene Patriot.

România vrea să cumpere rachete Patriot

radiojurnal

Baterie rachete Patriot. Foto: raytheon.com

România intenţionează să cumpere rachete antiaeriene Patriot, precum şi sisteme de artilerie HIMARS, iar Ministerul Apărării a trimis deja o cerere către guvernul american, având în vedere că cele două echipamente sunt fabricate de companii din Statele Unite ale Americii.

Potrivit declaraţiei făcute astăzi de secretarul de stat pentru armamente din Ministerul Apărării, Florin Lazăr Vlădică, procedurile de achiziţie ar urma să înceapă chiar anul acesta.

Şeful Statului Major al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, a explicat de ce România vrea să cumpere rachete Patriot.

Gen. Nicolae Ciucă: "S-a reuşit achiziţia primei escadrile de avioane F-16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele şi integrat a apărării antiaeriene la nivel naţional impune de la sine demararea unui astfel de program. Ca atare, sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare antiaeriană a spaţiului aerian al României. În momentul de faţă sunt în analiză toate opţiunile privind dezvoltarea programului, important este faptul că el va fi demarat în acest an şi în funcţie de negocierile şi de nevoile noastre, vom avea date şi cifre exacte".

Ministrul apărării, Gabriel Leş, a declarat recent într-un interviu pentru Radio România Actualităţi că urmează să fie achiziţionate pentru dotarea Forţelor Terestre Române elicoptere de atac şi de transport trupe, precum şi transportoare blindate noi, întrucât cele pe care le au acum au o vechime de aproximativ 30 de ani.


Etichete romania cumpara rachete patriotsuarachete patriotartilerie HIMARSMApNgeneral nicolae ciucaministrul gabriel les

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live