Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

21 Februarie 2019
Vizualizari: 749
Comentează add

România va participa din luna octombrie la misiunea ONU de stabilizare a situaţiei din Republica Mali cu un detaşament al forţelor aeriene cu 4 elicoptere şi 120 de militari.

România va trimite în Mali 4 elicoptere şi 120 militari sub egida ONU

radu-dobritoiu

România va participa din luna octombrie la misiunea ONU de stabilizare a situaţiei din Republica Mali cu un detaşament al forţelor aeriene.

În exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, ministrul apărării naţionale Gabriel Leş a precizat astăzi că până în octombrie vor fi modernizate şapte elicoptere militare din care 4 vor participa la misiunea ONU din Republica Mali. Celelalte 3 elicoptere din cele 7 modernizate vor constitui rezerva detaşamentului care va pleca în misiunea ONU din Mali.

Ieri, într-o conferinţă de presă, ministrul Gabriel Leş a vorbit despre modernizarea elicopterelor la Uzina de la Braşov.

"Sunt şapte elicoptere care au intrat în upgradare acum aproximativ doi ani de zile. Ieri am avut o discuţie cu cei de la Braşov, sunt gata trei dintre ele, al patrulea urmează la sfârşitul lunii martie să ni-l pună la dispoziţie. Elicopterele, exceptând fuzelajul şi motoarele care sunt upgradate şi reabilitate, tot avionul este nou, este un elicopter aproape total nou. O să ne respectăm termenul de octombrie, cu toate că partenerii noştri aliaţi ne-au cerut dacă putem să mergem puţin mai repede, pentru că piloţii vor trebui să facă antrenament şi pregătire pe un elicopter aproape în totalitate nou, cu avionică nouă, cu tehnică extrem de avansată, deci un elicopter extraordinar de bine echipat din punctul ăsta de vedere, repet, fără armament", a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a precizat astăzi că detaşamentul este format din 7 elicoptere din care 4 vor participa efectiv la misiune, celelalte 3 fiind rezervă cu aceeaşi configuraţie. Detaşamentul va fi format din aproximativ 120 de militari care vor asigura strict misiuni de evacuare medicală, transport de trupe şi echipamente şi vor asigura sprijinul logistic necesar cu cele 4 elicoptere.


Etichete Misiune ONU MaliAeronave Romanesti MALIdetasament romanesc Mali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live