Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII... DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

1 Iulie 2014
Vizualizari: 1173
Comentează add

În 2020, România va atinge independenţa energetică, spune ministrul delegat pentru acest sector, Răzvan Nicolescu.

România "va produce mai multă energie electrică decât consumă"

oana-rusu

Foto: Arhivă.

Până la sfârşitul deceniului, România va produce mai multă energie electrică decât consumă, astfel încât, în 2020, ţara noastră va atinge independenţa energetică, afirmă ministrul delegat pentru acest sector, Răzvan Nicolescu.

Priorităţile în domeniu şi liniile de acţiune pentru ca România să îşi consolideze locul pe piaţa europeană de energie au fost analizate în această dimineaţă într-o dezbatere pe această temă.

Energia nucleară este în continuare foarte importantă, a mai spus ministrul Răzvan Nicolescu, iar investiţia în unităţile 3 şi 4 va avea loc cu siguranţă.

Statul trebuie să încurajeze căldura produsă din energie electrică, mai spune ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu.

"Va trebui ca această strategie energetică să ofere o soluţie în ce priveşte încălzirea şi trebuie să analizăm foarte serios scenariul în care statul începe să încurajeze sectorul de energie termică, să folosească energia electrică din sursă primară, în detrimentul gazului sau a altor surse primare", a spus ministrul.

Ministrul delegat pentru energie a subliniat că listarea la Bursă a companiei Electrica a fost un succes, piaţa de capital a fost încurajată, iar Electrica ar putea deveni un exemplu de guvernanţă corporatistă, în condiţiile în care acţionarii vor desemna un nou consiliu de administraţie.

Al doilea acţionar după statul româm, în compania Electrica, este BERD, care a investit 75 de milioane de euro în acţiuni, urmată de Grupul ING.


Etichete energie electricăRăzvan Nicolescuministrul delegatdezbaterestatulBursăBERDElectrica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live