Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

23 Martie 2011
Vizualizari: 1553
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, după şedinţa CSAT, că România va participa cu o fregată la misiunea NATO de asigurare a embargoului asupra Libiei

România "va participa la embargoul impus Libiei" România "va participa la embargoul impus Libiei" - Conține video

alexandru-zugravu

Fregeta "Regele Ferdinand". Foto: www.navy.ro

România va participa cu fregata "Regele Ferdinand" la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor împotriva Libiei, conform solicitării avansate de NATO.

După şedinţa CSAT de marţi, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că Guvernul va aloca, săptămâna aceasta, fondurile necesare pentru respectarea obligaţiilor pe care România le are faţă de Alianţa Nord-Atlantică.

"România va participa cu 205 militari la bordul fregatei "Regele Ferdinand" şi cu doi ofiţeri de Stat Major, în total 207 militari, ofiţeri şi subofiţeri. În cel mai scurt timp, Guvernul trebuie să aloce resursa financiară necesară pentru ca fregata "Regele Ferdinand" să opereze în Marea Mediterană în conformitate cu directiva NATO. Pentru operarea timp de trei luni în Marea Mediterană sunt necesare 4,5 milioane euro pe care îi va aloca Guvernul în următoarea şedinţă de Guvern", a explicat şeful statului. 

Ofensiva din Libia continuă

Marţi noapte, coaliţia internaţională a continuat să bombardeze Libia, în timp ce colonelul Muammar Gaddhafi a reapărut în public în capitala Tripoli, iar Statele Unite au anunţat că îşi reduc implicarea în operaţiuni, în urma unui compromis legat de rolul NATO.

Liderul libian Muammar Gaddhafi a fost arătat la televiziunea naţională adresându-se unei mulţimi de sprijinitori la unul din corpurile complexului său rezidenţial de la Tripoli, care a fost lovit, duminică, de o rachetă.

Sfidând coaliţia internaţională, colonelul a zis că Libia e pregătită de bătălie, fie ea lungă sau scurtă, fiindcă masele sunt mai puternice decât apărarea antiaeriană.

Marţi au avut loc confruntări violente între insurgenţi şi forţele pro-Gaddhafi în a patra zi a ofensivei internaţionale.

Video: Declaraţia secretarului general al NATO Anders Fogh Rasmunssen. Sursa: natochannel.tv


Preşedintele american Barack Obama a avertizat că Gaddhafi s-ar putea agăţa de putere, în pofida ofensivei împotriva regimului său, însă Washingtonul are şi alte cărţi de jucat pe lângă opţiunea militară.

Marţi, NATO a hotărât să impună Libiei un embargo al armelor.

Parisul şi Washingtonul au anunţat că au ajuns la o înţelegere privind locul NATO în coaliţie.

Potrivit Casei Albe, în ceea ce priveşte comanda operaţiunilor Alianţa ar trebui să joace un rol-cheie, expresie ce nu apare şi în discursul preşedinţiei franceze.


Etichete RomâniaNATOLibiaParisTripoliWashingtonSUAFranţaMuammar Gaddafi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live