Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 19-a: Dinamo – Gaz Metan Medias Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Ianuarie 2017
Vizualizari: 750
Comentează add

Administrația Prezidențială: Şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington, singurii reprezentanţi ai şefilor de stat şi de guvern la evenimentele de învestitură.

România va fi reprezentată la învestitura lui Trump de ambasadorul în SUA

radiojurnal

 Palatul Cotroceni. Foto: Arhivă.

Şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe şefii de stat şi guvernele lor la evenimentele de învestitură, precizează, într-un comunicat, Administraţia Prezidenţială.

Nicio delegaţie străină, cu atât mai puţin şefi de stat sau de guvern, nu primeşte, potrivit acestei cutume, invitaţie oficială cu această ocazie.

Regula a fost reconfirmată explicit şi cu prilejul învestirii preşedintelui american, Donald Trump, se precizează în comunicat.

Preşedinţia României mai subliniază că delegaţiile formate din reprezentanţi ai unor instituţii sau partide care participă la evenimentele organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român şi că ţara noastră va fi reprezentată de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.


Etichete sefii misiunilor diplomaticewashingtoninvestitur presedinte donald trumpsuaadministratia prezidentialaambasadorul romaniei in sua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live