Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

25 Octombrie 2017
Vizualizari: 941
Comentează add

Decizia vine după întâlnirea de luni de la Guvern, dintre premierul Mihai Tudose, miniştrii Apărării şi Economiei cu reprezentanţii companiei Airbus.

România va cumpăra elicoptere H215 Airbus produse la Ghimbav

catalin-purcaru

H215 Airbus. Foto: helicopters.airbus.com.

România va cumpăra elicoptere H 215, produse de concernul european Airbus la fabrica de la Ghimbav, pentru Armată şi Ministerul de Interne - a anunţat, astăzi, ministrul apărării, Mihai Fifor.

Contractul va fi perfectat anul acesta, însă aparatele de zbor vor fi produse abia anul viitor.

Decizia vine după întâlnirea de luni, de la Guvern, dintre premierul Mihai Tudose, miniştrii apărării şi economiei cu reprezentanţii companiei Airbus.

Mihai Fifor: Vor fi achiziţionate în perioada următoare un număr de elicoptere care vor intra atât în dotarea Armatei Române, cât şi în dotarea Ministerului Afacerilor Interne. Ne dorim ca, în aceeaşi paradigmă, companiile partenere să investească în industria de apărare românească, nu doar să vândă echipamente în România. Or, cred că acest parteneriat, de mai bine de 40 de ani, pe care România îl are cu compania Airbus, acuma se concretizează şi prin achiziţia aceasta de elicoptere, care vor fi produse pe linia de la Braşov.

Realizator: În luna august, fostul ministru al apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că România va cumpăra pentru Armată elicoptere de atac, produse de americanii de la Bell Helicopters.

El spunea că aeronavele vor fi produse în ţară, după ce un prim lot va fi construit în Statele Unite cu muncitori români care vor pleca la specializare


Etichete romaniaelicoptereh215 airbusghimbavministerul aparariimihai fiformihai tudoseadrian tutuianubell hellicopters

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live