Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Mai 2022
Vizualizari: 253
Comentează add

SUA vor pune la dispoziţia României un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni, pentru dezvoltarea unui centru de explorare a energiei la Politehnica din București.

România va avea primul reactor nuclear de mici dimensiuni, la Doiceşti

radiojurnal

  Virgil Popescu. Foto: gov.ro.

SUA vor pune la dispoziţia României un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni, pentru ca ţara noastră să poată pune bazele unui centru de explorare a energiei la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă organizată de Ambasada americană.


ReporterOana Bâlă: Implementarea reactorului nuclear modular de mici dimensiuni de la NuScale va avea beneficii dovedite în materie de securitate energetică şi de mediu, prin generarea de energie sigură, stabilă, accesibilă şi curată, fără emisii a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Potrivit acestuia, proiectul va aduce beneficii socio-economice directe comunităţii pe care o deserveşte şi va face ca industria şi economia regională să prospere.


Virgil Popescu: Am făcut mulţi paşi, iar astăzi suntem gata să anunţăm public că studiul pentru alegerea amplasamentului primului reactor nuclear de mici dimensiuni s-a încheiat. Am ales cel mai bun loc pentru amplasarea acestuia, este vorba despre vechea termocentrală de la Doiceşti, acolo România va avea primul reactor nuclear de mici dimensiuni. Următorul pas este designul acestui reactor la faţa locului. Facem acum un nou pas spre independenţa energetică a României.


Reporter - Oana Bâlă: Statele Unite vor pune la dispoziţia ţării noastre un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni, pentru ca România să creeze un centru de explorare a energiei la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Ţara noastră urmează să fie prima din regiune care va implementa această tehnologie ce are ca scop îmbunătăţirea acţiunilor pentru prevenirea schimbărilor climatice, a securităţii energetice şi a accesului la energie în întreaga Europă şi în lume.


Etichete reactor nuclear de mici dimensiunidoiceştisuaupb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live