Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2021
Vizualizari: 149
Comentează add

NATO, UE şi Parteneriatul strategic cu SUA sunt pilonii pe care România îşi va fundamenta întreaga politică de apărare şi securitate, susţine ministrul propus al Apărării, V. Dîncu

România va acorda în continuare 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei

radiojurnal

 Vasile Dîncu            Foto: Arhivă.

NATO, UE şi Parteneriatul strategic cu SUA sunt pilonii pe care România îşi va fundamenta întreaga politică de apărare şi securitate, susţine ministrul propus al Apărării, Vasile Dîncu, avizat favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului.
 
El a spus că România va acorda în continuare pentru înzestrarea armatei 2% din PIB şi a mai adăugat că i-ar plăcea ca statul român să fie la nivelul la care se află această instituţie în prezent.
 
"Trebuie să continuăm de asemenea, şi asta este o axă a programului nostru, să asigurăm un fundament solid pentru transformarea şi modernizarea instituţiei militare, lucru care aş putea să spun că se aflaîntr-un proces ascendent şi, dacă-mi daţi voie să spun, am oarecare experienţă în administraţie în ultimii 20 de ani, în conducerea centrală, aş vrea să spun că Armata României se află în acest moment, în ceea ce priveşte modernizarea ca instituţie, prin decizii, pregătire profesională, implicare în societate, relaţii internaţionale, modernizare, mult peste alte componente ale societăţii. Mi-ar plăcea ca întreg statul român să fie cel puţin la nivelul la care în acest moment se află instituţia militară din România", a precizat Vasile Dîncu.

Etichete Vasile DîncuArmatăînzestrarebuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live