Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Octombrie 2021
Vizualizari: 392
Comentează add

România urmează să primească ajutoare în urma activării Mecanismului European de Protecție Civilă pentru spitale.

România urmează să primească ajutoare

radiojurnal

 

România urmează să primească ajutoare în urma activării Mecanismului European de Protecție Civilă.

Astfel Polonia și programul RESCUE oferă concentratoare de oxigen, urmând să se stabilească procedura de aducere în țară.

Astăzi, la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, secretar de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat și directorul Centrului Național de Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, au evidențiat situația dificilă în care se află România.


Reporter: Adriana Turea - Cei doi oficiali spun că rata de reproducere pare să scadă ușor. Directorul Centrului Național de Control și Supravegherea Bolilor Transmisibile, doctor Adriana Pistol a precizat că în ultimele patru săptămâni singură tulpină secvențiată a fost cea Delta, iar din totalul persoanelor vaccinate doar 1,3 procente s-au infectat.


Adriana Pistol: Observăm o ușoară tendință de scădere, respectiv rata de reproducere pare să scadă puțin. Nu suntem încă foarte convinși dacă acest trend se va menține, rămâne să vedem și în situația în care acest lucru se petrece putem să spunem că am trecut de un vârf, dacă vor fi mai multe vârfuri asta rămâne de văzut.


Reporter: Însă, situația este gravă în continuare, se caută soluții pentru tratarea pacienților cu COVID-19, spune secretarul de stat din Ministerul de Interne, doctor Raed Arafat.


Raed Arafat: Există discuții cu Ungaria, se perfectează un mecanism în care e posibil să folosim posibilități de a trimite în zonă transfrontalieră și acest lucru așteptăm să fie perfectat. La acest moment în București am reușit să suplimentăm în unele spitale, la Ilfov, de exemplu, s-a suplimentat, la Sfântul Ioan astăzi a intrat un număr de 125 de paturi, 25 cu oxigen, 100 fară oxigen la acest moment, dar dacă aducem oxigenatoare putem să avem și acolo oxigen.


Reporter: Doctor Raed Arafat a mai adăugat că în zilele următoare se va deschide spitalul modular din zona Pipera, din capitală, și că de mâine ar putea fi internați primii pacienți la spitalul Lețcani din Iași.

 

Etichete smurdisuaticoronavirusvirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live