Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iulie 2021
Vizualizari: 756
Comentează add

România a obținut medalii la Olimpiada Internațională de Fizică ce a avut loc anul acesta în Lituania și la care au participat 76 de țări.

România, trei medalii de aur la Olimpiada Internațională de Fizică

radiojurnal

Foto: Arhivă.

România a obținut medalii la Olimpiada Internațională de Fizică ce a avut loc anul acesta în Lituania și la care au participat 76 de țări.


Reporter: Simina Botar - Cinci elevi de la mai multe licee din țară au participat la Olimpiada Internațională de Fizică, ediția 51, și au câștigat trei medalii de aur prin, în ordinea punctajului: Vlad Ștefan Oros se la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timișoara, Tudor Gabriel Mocioi de la Colegiul Național 'Tudor Vianu' din București, George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internațional de Informatică din București și două medalii de argint prin Antonia Alma Ghiță de la Liceul Internațional de Informatică din București și Ștefan Ștefănescu de la Colegiul National ''Dimitrie Cantemir" din Onești, toți pregătiți de doamna profesoară doctor Delia Davidescu și conferențiarul universitar doctor Adrian Dafinei.

Provocarea acestei ediții a fost proba practică, inspirată de condițiile pandemiei: concurenților li s-a propus efectuarea unei experiment combinat cu o simulare și prelucrare de date pe tabletă.

(RS)


Etichete romaniaOlimpiada Internațională de Fizicălituaniamedalii de aur(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live