Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 1126
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis se declară îngrijorat de vulnerabilităţile care ar putea afecta în viitor cadrul fiscal bugetar, după discuţiile de azi cu delegaţia FMI.

România ”trebuie să preîntâmpine o serie de riscuri macroeconomice”

radiojurnal

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis se declară îngrijorat de vulnerabilităţile care ar putea afecta în viitor cadrul fiscal bugetar, după discuţiile de azi cu delegaţia FMI condusă de Andreea Scheter.

Administraţia prezidenţială informează că FMI şi-a exprimat rezerve serioase pentru aprobarea unui nou acord de tip Flexible Credit Line- adică o linie de creditare flexibilă, necondiţionată de îndeplinirea unor reforme structurale- după ce a prezentat evoluţiile programului de asistenţă cu caracter preventiv care a expirat luna trecută fără o evaluare finală favorabilă.

Acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la voinţa Guvernului de a implementa reformele structurale asumate, au arătat reprezentanţii FMI, potrivit Administrației prezidențiale.

Trebuie recuperate întîrzierile în materie de reforme structurale, în special în ce priveşte eficienţa întreprinderilor de stat din energie şi transporturi.

In ce priveşte bugetul pe 2016, România trebuie să rămână prudentă pentru a preîntâmpina o serie de riscuri macroeconomice, a arătat delegaţia FMI. 


Etichete Preşedintele Klaus Iohannisriscuri macroeconomiceFlexible Credit LineFMIvulnerabilități

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live