Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

24 Februarie 2011
Vizualizari: 1890
Comentează add

Expertul ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO de la Roma, Abby Abbassian, afirmă că din cauza cererii în creştere pentru alimente, preţurile au ajuns la un nivel extrem de ridicat.

România trebuie "să investească mai mult în agricultură"

paul-poterasi

Foto: EPA.

Expertul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO de la Roma, Abby Abbassian, a declarat corespondentului Elena Postelnicu într-un interviu în exclusivitate pentru Radio România că în majoritatea ţărilor lumii preţul alimentelor a crescut puternic în 2010.

"Preţurile la alimente au crescut aproape în continuu din august.

"În ianuarie, indexul preţurilor la alimente a atins un nou record, din cauza situaţiei şi a vremii nefavorabile din 2010 mai ales în zone agricole importante: în Rusia, Ucraina, nordul Europei, America de Nord, Pakistan şi Australia, ceea ce a dus la reducerea veniturilor şi a calităţii producţiei", a precizat Abby Abbassian.

Expertul ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO de la Roma a afirmat că din cauza cererii în creştere pentru alimente, preţurile au ajuns la un nivel extrem de ridicat.

Acesta a adăugat că soluţia pe termen mediu şi lung este aducerea investiţiilor în sectorul agricol şi reducerea diferenţele de randament între ţările care au o producţie scăzută şi investiţii scăzute şi ţările unde se produc alimente cu randamente mult mai mari datorită tehnologiei şi cunoştiinţele necesare care au dus la dezvoltare în ultimele decade.

În ceea ce priveşte România, Abby Abbassian susţine că sectorul agricol suferă din cauza încetinirii în investiţii şi productivitate, situaţie care poate fi îmbunatăţită.

"Pe termen scurt cred că preţurile mari pe piaţa mondială nu constituie o problemă deoarece în România producţia a fost destul de bună în special la grâu şi la porumb.

"Problema României este de a se alinia la randamentele obţinute din producţia agricolă a ţărilor dezvoltate, precum Franţa sau Germania", a adăugat expertul ONU.

Pentru varianta integrală a interviului intraţi aici.


Etichete criză alimentarăChinaIndiaRusiaAbby Abbassian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live