Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Duminică, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 295
Comentează add

România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei pentru a atrage în continuare investitori americani, a spus adj. şefului misiunii diplomatice a SUA în România, Abigail Rupp

România trebuie să continue lupta anticorupţie-diplomatul american A. Rupp

claudiu-padurean-cluj

 Adjunctul şefului misiunii diplomatice, Abigail Rupp. Foto: ro.usembassy.gov

Adjuncta şefului misiunii diplomatice a SUA în România, Abigail Rupp, a participat ieri, la o conferinţă de grupul de analiză Citadel din cadrul Universităţii Babeş-olyay din Cluj.

Diplomatul american, Abigail Rupp, a declarat că în ultimii ani relaţiile economice şi comerciale dintre România şi SUA au cunoscut o dezvoltare accelerată. Ea spune însă că dezvoltarea în continuare a acestor relaţii depinde de respectarea statului de drept şi a regulilor referitoare la transparenţa publică.   

Abigail Rupp: "Atunci când suntem întrebaţi care este lucrul cel mai bun de făcut pentru a creşte valoarea investiţiilor americane,spunem că trebuie continuată lupta împotriva corupţiei. Am remarcat faptul că anul trecut publicul românesc a devenit tot mai puţin tolerant cu corupţia şi cred că trebuie să lucrăm împreună pentru a încuraja instituţiile publice să continue să progreseze în acest domeniu". 

Diplomatul american Abigail Rupp s-a declarat îngrijorat de faptul că proiectele de lege promovate în Parlament pot afecta independenţa justiţiei. 

Abigail Rupp: "Sprijinim independenţa sistemului judiciar, un domeniu în care România s-a maturizat în ultimii 15 ani.

Aşa cum poate aţi văzut din poziţiile Abasadei SUA, suntem îngrijoraţi că schimbările din proiectele de lege discutate în Parlament pot afecta independenţa sistemului judiciar. Nu vrem să spunem prin aceasta că România şi parlamentul său nu ar trebui să schimbe legile aşa cum consideră necesar, aşa cum ar trebui să o facă desigur orice naţiune suverană.

Ceea ce ne îngrijorează este doar că unele dintre aceste schimbări legislative pot afecta independenţa justiţiei".   

Abigail Rupp a amintit faptul că parteneriatul strategic dintre România şi SUA are şi consecinţe economice pozitive. În anul 2016, România a exportat în SUA bunuri în valoare de peste 2 miliarde de dolari, iar în 2017 importurile din SUA au crescut cu 40%.

De asemenea, Abigail Rupp a afirmat că membrii Congresului american au sprijinit realizarea unor investiţii directe ale companiilor americane care totalizează peste 2 miliarde de dolari şi situează SUA pe locul 6 în clasamentul investitorilor străini din România.

Camera de Comerţ Româno-Americană a ajuns să grupeze peste 400 de companii, care susţin 250 de mii de locuri de muncă, a spus diplomatul american. 


Etichete Abigail RuppanticoruptiejustitieparlamentCamera de Comerţ Româno-Americană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live