Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

22 Septembrie 2017
Vizualizari: 740
Comentează add

Şeful diplomaţiei de la Kiev, Pavlo Klimkin, declară că mistrul Teodor Meleşcanu l-a asigurat că România susţine o misine de pace în Regiunea Donbas.

România suţine desfăşurarea unei misiuni de pace în Donbas

radu-dobritoiu

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin a declarat că ministrul Teodor Meleşcanu l-a asigurat că România susţine pe deplin intenţiile Ucrainei de a desfăşura o misiune de pace pe tot teritoriul Donbasului, inclusiv în zona necontrolată de autorităţile guvernamentale ucrainene. Pavlo Klimkin a precizat că această declaraţie a fost făcută în cadrul întâlnirii recente pe care a avut-o cu omologul său din România. În opinia sa, "nici nu se poate pune problema desfăşurării unei misiuni de pace pe linia de demarcaţie din Donbas, deoarece acest lucru nu ar face decât să îngheţe conflictul şi să creeze o nouă <<zonă gri>> în Europa".

Potrivit RADOR, ministrul Pavlo Klimkin a mai declarat că i-a transmis omologului său român că noua Lege ucraineană a învăţământului nu limitează în niciun fel dreptul la educaţie în limba română. "Dimpotrivă, această lege va permite cunoaşterea limbii ucrainene la un nivel corespunzător. Noua lege îşi propune să creeze mai multe oportunităţi pentru autorealizarea reprezentanţilor minorităţilor naţionale, în special în privinţa studiilor superioare în universită?ile din Ucraina" - a declarat şeful MAE de la Kiev.

Miniştrii de externe ucrainean şi român au convenit asupra importanţei menţinerii unor contacte bilaterale active în acest sens şi a vizitelor reciproce pentru consultări în acest domeniu, potrivit RADOR care citează www.zik.ua.


Etichete relatii Rumania-Ucrainamisiune regiune Donbascăşti albastre DonbasEstul Ucrainei Donbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live