Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

12 Iulie 2014
Vizualizari: 937
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenco, au avut o convorbire telefonică la solicitarea părţii ucrainene, informează Administraţia Prezidenţială.

România susţine "apărarea integrităţii teritoriale a Ucrainei"

alexandra-coslea

 Preşedintele Traian Băsescu. Foto: Arhivă.

Preşedintele Traian Băsescu şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenco, au avut sâmbătă o convorbire telefonică la solicitarea părţii ucrainene, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, şeful statului l-a asigurat pe preşedintele Petro Poroşenco de faptul că România înţelege şi susţine deplin acţiunile legitime ale autorităţilor pentru apărarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Administraţia Prezidenţială arată că Petro Poroşenco i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru sprijinul constant acordat de România mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează statul şi poporul ucrainean.

Totodată, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenco, l-a informat pe omologul său român despre operaţiunea antiteroristă desfăşurată de trupele ucrainene în regiunile Doneţk şi Lugansk şi despre transferul de armament greu şi combatanţi dinspre Federaţia Rusă.

România este alături de Ucraina

În comunicat se precizează că Traian Băsescu l-a felicitat pe preşedintele Ucrainei pentru succesele obţinute de armata ucraineană în efortul de lichidare a teroriştilor din estul ţării şi a condamnat ferm atacul nejustificat cu rachete GRAD asupra trupelor şi cetăţenilor ucraineni.

"România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare şi combatere a separatismului. România înţelege şi susţine politic lupta armatei şi a poporului ucrainean pentru integritatea teritorială a ţării.

"România este îngrijorată de concentrarea unităţilor militare ruse la frontiera estică a Ucrainei şi de alimentarea cu armament greu şi combatanţi a forţelor separatiste proruse din regiunile Doneţk şi Lugansk", arată Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat pe omologul său ucrainean de faptul că apreciază restabilirea păcii şi securităţii Ucrainei ca fiind un element de securitate naţională inclusiv pentru România.

La finalul discuţiei, preşedintele Băsescu i-a mulţumit lui Petro Poroşenco pentru informarea completă pe care i-a făcut-o premergător Consiliului European de la Bruxelles din 16 iulie. 


Etichete Traian BăsescuPetro PoroşencoRomâniaintegritate teritorialăUcrainaconvorbire telefonicăapărareFederaţia Rusă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live