Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

20 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1083
Comentează add

Titus Corlăţean s-a arătat convins că summit-ul Parteneriatului Estic va fi un succes pentru Republica Moldova, care va reuşi anul viitor să semneze Acordul de Asociere cu UE.

România sprijină integrarea Republicii Moldova în UE

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Preşedintele R. Moldova Nicolae Timofti (stânga) şi ministrul român de externe Titus Corlăţean (dreapta). Foto: mae.ro.

La Chişinău, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a reiterat sprijinul României pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

El a mai arătat că Bucureştiul va acţiona în anul 2014 în strânsă coordonare cu Chişinăul pentru atingerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.

Titus Corlăţean s-a arătat convins că summit-ul Parteneriatului Estic va fi un succes pentru Republica Moldova, care va reuşi anul viitor să semneze Acordul de Asociere şi de Liber Schimb, iar pentru cetăţenii moldoveni să se obţină dreptul de a călători fără vize în Uniunea Europeană.

"România priveşte procesul de asociere politică şi economică a Republicii Moldova în logica unei viitoare aderări la Uniunea Europeană", a spus ministrul român de externe.

Titus Corlăţean a mai anunţat că România intenţionează să organizeze, cu sprijinul Franţei, o reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene, la începutul anului viitor, la Chişinău, în vederea susţinerii parcursului european al Republicii Moldova.

Pe parcursul vizitei, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a mai avut o întrevedere cu premierul Iurie leancă şi a fost primit de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.


Etichete Republica MoldovaChişinăuTitus CorlăţeanMAEUEintegrareIurie leancăNicolae TimoftiFranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live