Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 19 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2017
Vizualizari: 413
Comentează add

Bucureştiul sprijină realizarea extinderii la Chişinău a gazoductului Iaşi-Ungheni, declară ambasadorul României în Republica Moldova.

România "sprijină extinderea la Chişinău" a gazoductului Iaşi-Ungheni

radiojurnal

Extinderea la Chişinău a gazoductului Iaşi-Ungheni până la sfârşitul anului viitor este un termen realist, iar România sprijină pe deplin realizarea acest proiect.

Declaraţiile au fost făcute de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, într-un interviu acordat Radio Chişinău.

Daniel Ioniţă: În ceea ce ne priveşte pe noi, cei de pe malul drept al Prutului, vă asigur că există deplina susţinere politică a acestui obiectiv. Suntem deschişi să promovăm obiective, respectiv de interconexiune energetică, în termenul agreat. Evident, este nevoie de aceeaşi susţinere puternică şi pe malul acesta al Prutului.

Realizator: Potrivit Alei Boţan, de la Radio Chişinău, Parlamentul Republicii Moldova a declarat, în luna iunie, construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău drept utilitate publică de interes naţional.

În acest fel, autorităţile doresc urgentarea extinderii conductei Iaşi-Ungheni până la Chişinău, iar Republica Moldova va fi asigurată cu gaz românesc, diminuându-şi astfel dependenţa de Federaţia Rusă.


Etichete daniel ionitaBucureştiul sprijinărealizarea extinderiiChişinăugazoductului Iaşi-Ungheni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live