Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 15 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

31 Octombrie 2013
Vizualizari: 995
Comentează add

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a avut o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe al Georgiei, Maia Pandjikidze, la iniţiativa părţii georgiene.

România "sprijină aspiraţiile europene ale Georgiei"

carmen-gavrila

Întrevederea ministrului Titus Corlăţean cu Maia Panjikidze, ministrul afacerilor externe al Georgiei. Foto: Arhiva MAE.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a avut joi, o convorbire la telefon cu ministrul afacerilor externe al Georgiei, Maia Pandjikidze, la iniţiativa părţii georgiene, despre alegerile prezidenţiale din Georgia, se arată într-un comunicat emis de ministerul român de externe.

Ministrul Corlăţean a dat asigurari că România sprijină constant aspiraţiile euro-atlantice şi europene ale Georgiei, mai ales în contextul pregatirilor pentru Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius de luna aceasta.

Ministrul de externe al Georgiei, Maia Pandjikidze, a informat cu privire la organizarea corectă şi transparentă a alegerilor prezidenţiale din 27 octombrie 2013, apreciate pozitiv de către observatorii internaţionali, confirmând astfel determinarea Georgiei pentru respectarea angajamentelor OSCE.

În acest context, şeful diplomaţiei georgiene, care are şi calitatea de adjunct al preşedintelui Comisiei pentru pregătirea ceremoniei oficiale de învestitură a preşedintelui ales, Ghiorghi Margvelaşvili, a adresat reprezentanţilor României invitaţia de a participa la un nivel politic înalt la acest eveniment ce va fi organizat la Tbilisi, la 17 noiembrie 2013.

Ministrul Corlăţean a adresat invitaţia ministrului afacerilor externe georgian de a realiza o vizită oficială în România până la finele anului în curs.


Etichete GeorgiaRomâniaTitus Corlăţeanministerul e externeMaia PandjikidzeSummit-ul Parteneriatului Estic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live