Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski - corespondentul Radio România Actualităţi la Kiev

11 Martie 2014
Vizualizari: 1074
Comentează add

Ministrul de externe Titus Corlăţean a efectuat luni o vizită la Kiev unde a avut întrevederi cu preşedintele interimar, Olexandr Turcinov, şi cu premierul Arseni Iaţeniuk.

România şi Ucraina au semnat un acord de securitate

alexandru-beleavski---corespondentul-radio-romania-actualitati-la-kiev

Ministrul român de externe, Titus Corlăţean (stânga) şi premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk. Foto: MAE.ro.

La Kiev s-a aflat ieri ministrul român de externe, Titus Corlăţean, care a semnat cu omologul său ucrainean un acord privind creşterea măsurilor de încredere şi securitate între cele două ţări şi a avut întrevederi cu preşedintele interimar, Olexandr Turcinov, şi premierul Arseni Iaţeniuk.

Şeful diplomaţiei române le-a transmis oficialilor ucraineni şi un mesaj din partea Bucureştiului.

"A fost, în primul rând, un mesaj politic de necesară solidaritate, într-un moment dificil pentru Ucraina, pentru poporul ucrainean şi pentru noua conducere de la Kiev.

"Ucraina are nevoie de sprijinul ferm, coordonat, al comunităţii internaţionale democratice al familiei europene şi euroatlantice, deci şi sprijinul României, pentru ceea ce înseamnă integritatea teritorială, suveranitatea, independenţa Ucrainei, dar şi pentru dreptul legitim, suveran al Ucrainei de a-şi decide viitorul european", a spus ministrul român de externe.

Unul din subiectele abordate la Kiev a fost acordul privind micul trafic de frontieră, a cărui semnare este aşteptată în perioada următoare şi de prevederile căruia vor beneficia inclusiv etnicii români din vestul Ucrainei.

Titus Corlăţean a salutat, în context, decizia preşedintelui ucrainean interimar de a nu promulga abrogarea legii limbilor regionale votată de noua putere şi intenţia de a elabora o legislaţie nouă, europeană.


Etichete KievTitus CorlăţeanUcrainaRomâniaMAEacordsecuritateOlexandr TurcinovArseni Iaţeniuk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live