Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2021
Vizualizari: 122
Comentează add

România a alocat 580 euro/locuitor, iar media în UE a fost de 3.000 euro. În Danemarca, Luxemburg şi Suedia, ptr fiecare locuitor au fost destinați 5.000 euro.

România şi Slovacia-cele mai mici cheltuieli ptr prevenția în sănătate/2018

radiojurnal

    Foto: Arhivă.

Cele mai ridicate cheltuieli pentru îngrijirea medicală preventivă, din Uniunea Europeană, raportat la dimensiunea populaţiei, au fost înregistrate, în 2018, în Suedia, Finlanda, Germania şi Olanda, iar cele mai scăzute, în România şi Slovacia, arată datele publicate astăzi de Oficiul European de Statistică.

Alte date publicate luna trecută de Eurostat arată că România a alocat, în 2018, pentru sănătate, doar 580 de euro pe cap de locuitor, aceasta fiind cea mai mică sumă înregistrată în rândul statelor membre.

La polul opus, cele mai mari cheltuieli cu sănătatea, peste 5.000 de euro pe cap de locuitor, au fost în Danemarca, Luxemburg şi Suedia, în timp ce media la nivelul Uniunii este de aproape 3.000 de euro. 


Etichete îngrijire medicală preventivăDanemarca-Luxemburg-SuediaRomânia-Slovacia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live