Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

22 Decembrie 2015
Vizualizari: 626
Comentează add

Ministrul de externe Lazăr Comănescu şi cel polonez, Witold Waszczykowski, au semnat noul plan de acţiune româno-polonez pentru perioada 2016-2020.

România şi Polonia doresc consolidarea prezenţei NATO în regiune

carmen-gavrila

  Foto: mae.ro.

Polonia nu îşi permite să primească în acest moment un număr foarte mare de imigranţi - a declarat, la Bucureşti, şeful diplomaţiei poloneze.

El a arătat că Polonia încearcă să facă diferenţa între refugiaţi şi imigranţi.

Oficialul polonez a venit la Bucureşti pentru a semna cu omologul său român Lazăr Comănescu Planul de acţiuni 2016-2020 al Parteneriatului strategic între România şi Polonia.

Cei doi oficiali au insistat că doresc consolidarea prezenţei NATO în România şi Polonia, date fiind ameninţările din estul Europei la adresa securităţii regionale.

"Am discutat cu domnul ministru nevoia de a consolida, de a asigura o prezenţă cât mai robustă a Alianţei în această regiune, o prezenţă care are caracter clar defensiv şi care vizează consolidarea securităţii în zona noastră şi în vecinătatea noastră", a spus Lazăr Comănescu.

Ministrul polonez de externe a explicat că, în ce priveşte migraţia, Polonia face diferenţa între imigranţii economici şi refugiaţi şi îi poate primi doar pe cei din urmă care dovedesc că vin din zone afectate de război.

Acesta a precizat însă că ţara sa nu poate găzdui atâţia refugiaţi cât doreşte Uniunea Europeană.

"În Polonia deja au venit în jur de un milion de oameni din Ucraina. Deci suntem solidari cu cei care au nevoie, îi primi pe cei care doresc să treacă timpul în care situaţia este gravă la ei, şi Polonia a demonstrat această solidaritate a ei faţă de de oamenii care au nevoie de sprijin", a afirmat Witold Waszczykowski.

Ministrul de externe Lazăr Comănescu şi cel polonez, Witold Waszczykowski, au semnat noul plan de acţiune româno-polonez pentru perioada 2016-2020 din cadrul Parteneriatului strategic bilateral. 


Etichete ministrul de externeLazăr Comănescuministrul de externe polonezWitold WaszczykowskiRomâniaPoloniaUEcriza emigranţilorNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live