Ascultă Radio România Actualitaţi Live

România şi Olanda îşi dispută primul loc în grupa preliminară

Selecţionata României şi reprezentativa Olandei îşi dispută marţi seara prima poziţie în cadrul Grupei D a preliminariilor Cupei Mondial din 2014. Meciul va fi în direct la RRA.

Foto: Reuters.

Articol de Paul Poteraşi, 16 Octombrie 2012, 15:03

Naţionala de fotbal a României va întâlni marţi seara, de la ora 21.00, pe stadionul Arena Naţională, reprezentativa similară a Olandei în cadrul Grupei D a preliminariilor Cupei Mondial din 2014.

Partida va fi transmisă în direct de Radio România Actualităţi, comentariul meciului urmând a fi asigurat de către Ilie Dobre şi Adrian Soare.

Meciul poate fi urmărit şi pe Antena 1.

Federaţia Română de Fotbal preconizează că la această partidă vor asista peste 53.000 de spectatori.

Cele două formaţii au maxim de puncte după disputarea primelor trei meciuri din cadrul Grupei D a preliminariilor Cupei Mondial din 2014, fiind departajate în clasament de golaveraj.

Tricolorii au învins Estonia în deplasare cu scorul de 2-0, s-au impus pe teren propriu în faţa celor din reprezentativa Andorrei cu scorul de 4-0 şi au bătut Turcia, la Istanbul, cu scorul de 1-0.

De cealaltă parte, batavii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 în faţa Turciei, au câştigat cu scorul de 4-1 în Ungaria şi au bătut pe teren propriu Andorra cu scorul de 3-0.

Tot marţi seara se vor mai disputa în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 partidele Ungaria-Turcia şi Andorra-Estonia.

Selecţionerul român Victor Piţurcă. Foto: Reuters.

"Ne dorim să câştigăm grupa"

Selecţionerul român Victor Piţurcă a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că echipa României are şanse reale să obţină locul doi în grupa de calificare la Cupa Mondială din 2014, dar a precizat că îşi doreşte o victorie în meciul cu Olanda, care ar facilita o clasare pe prima poziţie.

"Şansele la locul doi sunt acum reale, dar noi ne dorim să câştigăm grupa, pentru că la baraj nu ai nicio siguranţă că te califici. Ştiu că e foarte greu, pentru că jucăm împotriva unei forţe a fotbalului mondial.

"Dacă vom câştiga, logic putem fi consideraţi favoriţii grupei, pentru că vom fi pe primul loc, dar nu ar fi nimic sigur, pentru că în primăvară ne aşteaptă alte două meciuri extrem de grele", a declarat Victor Piţurcă.

Selecţionerul român a precizat că este important ca reprezentativa României să nu piardă marţi.

"La un astfel de meci motivarea trebuie să fie la cel mai înalt nivel şi sper să încheiem anul cu un rezultat pozitiv.

"Până la urmă aş fi mulţumit şi cu un egal, totul e să nu pierdem, însă noi vrem victoria", a completat Victor Piţurcă.

Tehnicianul a menţionat că jucătorii echipei naţionale vor face totul pentru a nu-i dezamăgi pe fani.

"Este formidabil că prin joc şi prin rezultate am reuşit să atragem din nou publicul la stadion.

"Sper ca mâine (n.r. - marţi) să fie al doisprezecelea jucător, iar noi să le oferim spectacol. Deşi, ceea ce mă interesează pe mine sunt cele trei puncte", a spus Victor Piţurcă.

Selecţionerul Louis van Gaal. Foto: Reuters.

Meciul România-Olanda, "important, dar nu decisiv"

Selecţionerul Louis van Gaal a declarat, luni seară, că pentru Olanda, dar şi pentru România, meciul de marţi, din grupa D, este important, dar nu este decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014.

"Am văzut şi meciul cu Estonia, acela a fost previzibil. Mi-a plăcut cum a jucat contra Turciei, foarte bine organizaţi, au avut contraatacuri foarte bune.

"Este doar un meci important, nu unul crucial. Vom juca şi acasă contra României, dar pentru ambele echipe este foarte important să ocupelocul 1 în grupă", a declarat Louis van Gaal.

Antrenorul batavilor a precizat că nu este problema sa dacă Adrian Mutu va juca titular sau nu.

Louis van Gaal a declarat că şi acesta a fost un fotbalist semiprofesionist şi că îi plăcea să joace numai pe stadioane pline.

"Jucătorii sunt obişnuiţi să joace în asemenea condiţii, se va juca pe un stadion impresionant, gazonul este minunat şi toate condiţiile sunt create.

"Noi suntem pe locul 6 clasamentul FIFA, România pe 46, aşa că e normal ca românii să ne considere favoriţi, dar România a învins în Turcia şi nu era favorită, fotbalul este imprevizibil.

"Va fi greu pentru că Olandei i-a fost greu s-o bată pe România în deplasare, acum va avea şi 50.000 de oameni şi spate dar şi tineri dornici să-şi depăşească condiţia. Aveţi stele în echipă care în acest moment nu sunt cunoscute, dar pe viitor vor fi", a precizat Louis Van Gaal.

Fani ai tricolorilor. Foto: Arhivă Reuters.

Fanii naţionalei sunt rugaţi să vină în galben

Federaţia Română de Fotbal îi roagă pe fanii echipei naţională să vină îmbăcaţi în galben la meciul România - Olanda.

Accesul pe Arena Naţională va fi permis începând cu ora 18.00, iar FRF le recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion pentru a evita aglomeraţia.

"În cazul în care spectatorii au bilete deteriorate sau care din orice motiv nu pot fi citite de turnichete, aceştia au la dispoziţie în stadion două Puncte de schimb bilete (PSB) situate în casele de bilete de la porţile de acces din Str. Maior Ion Coravu şi Str. Pierre de Coubertin", precizează FRF, pe site-ul său oficial.

Luni seară, pe Arena Naţională, pe fiecare scaun din stadion a fost pus câte un steag al naţionalei.

Poliţia Capitalei anunţă că va acţiona cu peste 250 de poliţişti pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării acestui meci.

Din cauza meciului, Brigada Rutieră a Capitalei şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov au luat o serie de măsuri specifice pe timpul desfăşurării partidei.

Începând cu ora 18.00, pe str. Maior Coravu va fi permis doar accesul riveranilor şi al celor care au tichet de parcare în zona stadionului.

De asemenea, se va impune restricţionarea traficului pe bd. Basarabia, începând cu ora 23.00 până la defluirea totală.

Asistenţa medicală la meci va fi asigurată cu 6 ambulanţe, două cu medici şi patru cu asistenţi medicali, potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, dr. Alis Grasu.

Metrorex prelungeşte cu o oră programul de funcţionare a metroului cu ocazia meciului de fotbal România - Olanda care se va disputa marţi.

Trenurile vor circula la un interval de maxim 10 minute, iar ultimele trenuri cu călători vor pleca de la capetele de staţii la orele 00:00 pe magistralele 1, 2 şi 3, respectiv pe magistrala 4.

Barca feminină de 8+1, bronz la Varese
Sport 15 Aprilie 2024, 13:48

Barca feminină de 8+1, bronz la Varese

S-a desfășurat la Varese, în Italia, Cupa Mondială I la canotaj, o competiție la care România a participat doar cu două...

Barca feminină de 8+1, bronz la Varese
Pilotul român Simone Tempestini a câștigat Raliului Ungariei
Sport 15 Aprilie 2024, 13:40

Pilotul român Simone Tempestini a câștigat Raliului Ungariei

Echipajul alcătuit din Simone Tempestini / Sergiu Itu s-a impus în etapa inaugurală a sezonului din Campionatul European de...

Pilotul român Simone Tempestini a câștigat Raliului Ungariei
S-au încheiat turneele preolimpice la handbal feminin
Sport 14 Aprilie 2024, 21:21

S-au încheiat turneele preolimpice la handbal feminin

S-au stabilit și ultimele 6 echipe feminine de handbal care s-au calificat la Jocurile Olimpice din vară de la Paris.

S-au încheiat turneele preolimpice la handbal feminin
O medalie de aur la box la Europenele de tineret
Sport 14 Aprilie 2024, 21:01

O medalie de aur la box la Europenele de tineret

La Campionatele Europene de box pentru tineret de la Porec (Croaţia), Amalia Niţă a obținut medalia de aur la categoria 75 kg.

O medalie de aur la box la Europenele de tineret
România pierde amicalul de handbal cu Franța
Sport 14 Aprilie 2024, 20:57

România pierde amicalul de handbal cu Franța

Campioana olimpică la handbal feminin, Franța, s-a impus cu 30-28 în amicalul disputat în compania naționalei României.

România pierde amicalul de handbal cu Franța
Billie Jean King Cup: România se califică la turneul final
Sport 14 Aprilie 2024, 01:38

Billie Jean King Cup: România se califică la turneul final

Echipa României de Billie Jean King a câștigat cele trei partide din ziua a doua a întâlnirii cu Ucraina și s-a calificat la...

Billie Jean King Cup: România se califică la turneul final
Billie Jean King Cup: Ucraina - România 2-0
Sport 13 Aprilie 2024, 00:18

Billie Jean King Cup: Ucraina - România 2-0

România este condusă de Ucraina cu 2-0, după prima zi a întâlnirii din Florida, Statele Unite ale Americii. Câștigătoarea...

Billie Jean King Cup: Ucraina - România 2-0
Superliga: Universitatea Craiova - Farul Constanța 1-2
Sport 12 Aprilie 2024, 23:49

Superliga: Universitatea Craiova - Farul Constanța 1-2

Farul Constanța a învins-o pe Universitatea Craiova cu 2-1 și a urcat pe locul 4 în play-off.

Superliga: Universitatea Craiova - Farul Constanța 1-2