Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

15 Martie 2016
Vizualizari: 749
Comentează add

România şi Bulgaria vor fi monitorizate în continuare prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, se arată în concluziile adoptate astăzi, la Consiliul Afaceri Generale.

România şi Bulgaria vor fi monitorizate în continuare prin MCV

cerasela-radulescu

 

Statele membre UE au adoptat azi concluziile Comisiei Europene privind rapoartele pe justiţie din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România şi Bulgaria.

Consiliul încurajează România să se concentreze pe reformele în justiţie şi asupra progreselor înregistrate până în prezent şi susţine că mecanismul este un instrument esenţial şi este necesar să rămână în funcţiune.   

România şi Bulgaria vor fi monitorizate în continuare prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, se arată clar în concluziile adoptate astăzi, la Consiliul Afaceri Generale, de către statele membre ale UE.

România trebuie să-şi consolideze progresele înregistrate până în prezent şi să apere independenţa justiţiei, urmând recomandările făcute de Comisia Europeană în ianuarie anul acesta, la ultimul raport publicat la Bruxelles.

Monitorizarea va continua până vor fi îndeplinite toate solicitările Comisiei Europene legate de sistemul judiciar din România în viitorul apropiat, se spune în textul adoptat.

Sunt amintite în continuare recomandările Comisiei pentru reforma în justiţie, inclusiv adoptarea unor amendamente la codurile de procedură, prevenirea şi combaterea corupţiei, aplicarea hotărârilor instanţei privind integritatea de către Parlament.

În concluzie, Consiliul aşteaptă următorul raport pe justiţie al Comisiei Europene pentru România şi Bulgaria.


Etichete România şi Bulgaria vor fi monitorizate în continuare prin MCVConsiliul Afaceri Generale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live