Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

23 Septembrie 2010
Vizualizari: 1021
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a discutat la Sofia cu omologul său bulgar, Gheorghi Părvanov, despre evenimentele recente din Franţa care i-au vizat pe cetăţenii de etnie romă.

România şi Bulgaria, la masa discuţiilor pe tema romilor

oana-bala

Preşedintele României, Traian Băsescu şi omologul său bulgar, Ghiorghi Părvanov. Foto: Agerpres.

Aflat la Sofia pentru o discuta cu omologul bulgar despre evenimentele recente din Franţa care i-au vizat pe cetăţenii de etnie romă, preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că România nu acceptă ca intrarea României în Spaţiul Schengen să fie condiţionată de problematica romilor sau de Mecanismul de cooperare şi verificare pe justiţie.

La rândul său, preşedintele Bulgariei, Gheorghi Părvanov, a declarat că "problema privind romii nu trebuie conectată cu criteriile de aderare la spaţiul Schengen".

"Un element important, aşa cum spunea şi preşedintele Băsescu, este că această problemă privind romii nu trebuie conectată cu criteriile de aderare la spaţiul Schengen", a afirmat Gheorghi Părvanov.

"Atât noi, cât şi partenerii noştri din interiorul Uniunii Europene trebuie să respectăm sută la sută prevederile Tratatului de aderare şi ale angajamentelor pe care ni le-am luat, iar România a fost dispusă atunci când a fost cazul să recunoască şi întârzieri în respectarea propriilor angajamente", a declarat Traian Băsescu.

La rândul său, preşedintele Bulgariei, Ghiorghi Părvanov, a precizat că, în perspectiva aderării la Spaţiul Schengen, ministerele de interne din cele două ţări au colaborat foarte bine începând cu anul 2008, când au semnat o declaraţie comună.


Etichete Etnia romăTraian BăsescuRomâniaGheorghi PărvanovBulgariadiscuţiispaţiul Schengenromi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live