Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Aprilie 2016
Vizualizari: 1572
Comentează add

Președintele Comisiei Europene spune că România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen.

România şi Bulgaria "îndeplinesc condiţiile de intrare în Schengen"

radiojurnal

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

România şi Bulgaria îndeplinesc, cu siguranţă, condiţiile de intrare în spaţiul Schengen, iar Comisia Europeană sprijină această aderare.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele acestui for, Jean-Claude Juncker, în plenul Adunării Parlamentară a Consiliului Europei.

Jean-Claude Juncker: În ce priveşte accederea României la spaţiul Schengen, voi repeta aici ce am mai spus deja, Comisia a avut dreptate să propună aderarea României şi Blugariei la spaţiul Schengen, fiindcă aceste ţări îndeplinesc condiţiile. Dacă o ţară îndeplineşte condiţiile, trebuie, este de o evidenţă elementară că trebuie să fie admisă în spaţiul Schengen.

Preşedintele Comisiei Europene a răspuns, astfel, la întrebarea parlamentarului român Titus Corlăţean, referitoare la stadiul aderării celor două ţări la zona de liberă circulaţie.

În opinia oficialului de la Bucureşti, care este şi preşedintele Comisiei speciale a Parlamentului român pentru aderarea la spaţiul Schengen, această declaraţie este un element politic foarte important.

Potrivit unor surse diplomatice, citate de trimisul Radio România Actualităţi la Strasbourg, Dan Preda, aderarea României la spaţiul Schengen s-ar putea desfăşura în două etape, începând din a doua parte a acestui an.


Etichete România şi Bulgariacondiţiile de intrare în spaţiul SchengenJean-Claude Juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live