Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

23 Octombrie 2012
Vizualizari: 1361
Comentează add

Reformele economice au introdus aproape 2000 de modificări privind IMM-urile, aducând beneficii majore oamenilor de afaceri, arată o analiză a Băncii Mondiale.

România "şi-a îmbunătăţit cadrul legal pentru afaceri"

mihaela-enache

Foto: Reuters.

România şi-a îmbunătăţit cadrul legal pentru derularea unei afaceri, arată analiza Băncii Mondiale care evaluează cât de prietenos va fi mediul de afaceri pentru întreprinzători în anul 2013.

Deşi îşi păstrează poziţia de mijloc al clasamentului pe care a fost plasată şi în studiul de anul trecut, sunt menţionate ca puncte pozitive reducerea termenului de eliberare a certificatului fiscal şi anumite prevederi legate de creditare, în privinţa securizării tranzacţiilor.

Raportul Doing Business este cel mai bun raport global din ultimii 10 ani, de când instituţia internaţională analizează mediul de afaceri din ţările lumii, se menţionează pe site-ul oficial al Băncii Mondiale.

Se spune acolo că întreprinzătorii din ţările în curs de dezvoltare consideră că s-au făcut progrese importante în lume pentru îmbunătăţirea reglementărilor care-i privesc, astfel că ei găsesc că le va fi cel mai uşor să-şi desfăşoare activitatea în 2013.

Aproape 2000 de modificări benefice pentru IMM-uri

Analiza Băncii Mondiale apreciază în mod deosebit cadrul de reglementare a afacerilor mici şi mijlocii - reformele au introdus aproape 2000 de modificări benefice pentru IMM-uri, în 180 de economii, aducând beneficii majore oamenilor de afaceri.

Scurtarea termenelor de înfiinţare a unei firme şi simplificarea taxării au fost principalele măsuri benefice pentru uşurinţa de a face afaceri.

După ce era criticată în raportul de anul trecut pentru că a introdus obligaţia de a prezenta un certificat fiscal la înfiinţarea unei firme, fapt ce făcea acest proces mai groi, Banca Mondială apreciază, pentru România, faptul că termenul de obţinere a acestuia s-a scurtat.

La acest punct pozitiv, se adaugă modificări incluse în noul Cod civil care permit acceptarea unor noi garanţii ipotecare pentru obţinerea unui credit.

Poziţia pe care este România pentru anul 2013 este 72, din 185 de economii, loc la care ajunge făcându-se o medie între mai mulţi indicatori care o situează pe locul 12 în lume, la uşurinţa de a obţine un credit, dar pe locul 168 când e vorba de racordarea la reţeaua electrică.

În clasamentul mondial conduce Singapore, pentru a şaptea oară consecutiv - dar o menţiune specială face Banca Mondială, în această ediţie, pentru Polonia, care şi-a îmbunătăţit cel mai mult condiţiile de derulare a unei afaceri în ultimul an, cu modificări ce au vizat înregistrarea proprietăţilor, plata taxelor, întocmirea contractelor şi rezolvarea insolvenţei.


Etichete afaceriBanca MondialăIMM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live